Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA OLIĆ:

Toliko smo jaki da je kod nas na klupi iako briljira u svom klubu

Mateo Kovačić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/3
19.11.2019.
u 06:45

Najviše će promjena u sastavu biti u veznom redu gdje, osim Modrića, ne bi trebali početi ni starteri protiv Slovačke Vlašić i Brozović

Nakon što su u subotu Dalićevi izabranici osigurali plasman na Euro, danas ih u Puli (18, Doma TV) očekuje prijateljska utakmica protiv Gruzije, 90. reprezentacije svijeta.

Vatreni će biti bez najboljeg igrača, kapetana Luke Modrića, koji se nakon dogovora s izbornikom Dalićem vratio u Real Madrid.

Mateo Kovačić
1/5

Izbornik je uzeo u obzir činjenicu da se Modrić dva puta vraćao u Madrid ozlijeđen nakon reprezentativnih utakmica te procijenio da je u interesu Luke i reprezentacije da ga se poštedi ovog prijateljskog susreta.

Izbornik je najavio da na Gruzijce neće s najjačom momčadi.

– Priliku će dobiti neki igrači koji su dosad imali manju minutažu, ovakva utakmica idealna je prilika da isprobamo neke nove stvari – poručio je Dalić, koji je ponedjeljak proveo u Vukovaru, na obilježavanju godišnjice tragedije grada.

Zbog toga je i propustio jučerašnji trening na Rujevici. Vatreni će put Pule tek na dan utakmice s Gruzijom.

Dalićev pomoćnik Ivica Olić pak kaže da su sretni što imaju širok kadar.

- Sigurno nije lako držati na klupi igrače koji sjajno igraju u klubovima, ali to je širina Hrvatske. Npr. Kovačić koji u Realu nije puno igrao, a sada je u sjajnoj seriji, igra jako dobro i standardan je u Chelseaju, ali igrači kao Mateo su svjesni, koliko god im bilo teško, akceptiraju da su ispred njih igrači kao Modrić i Brozović. Mene veseli trud. Vidim npr. da se Rog vraća, ima ono samopouzdanje kojeg baš i nije bilo dok je bio u Napoliju. Imamo slatkih briga i to je sjajno – rekao je Olić.

Najviše će promjena u sastavu biti u veznom redu gdje, osim Modrića, ne bi trebali početi ni starteri protiv Slovačke Vlašić i Brozović. Dalić će umjesto njih trojice vjerojatno staviti Badelja, Kovačića i Pašalića, a u prvih 11 večeras bi šansu na krilu trebao dobiti i Mislav Oršić. Drugo krilo vjerojatno će zauzeti Ivan Perišić, a Rebić, kojemu nedostaje minutaže u Milanu, će na mjesto klasične špice. Zamijenit će Petkovića koji je tražio poštedu zbog lakše ozljede.

Gruziju ne smijemo podcijeniti jer, iako je 90. na Fifinoj ljestvici, u ovim kvalifikacijama remizirala je s Danskom (0:0) i Irskom (0:0), a prije četiri dana Švicarci su kod kuće pobijedili Gruziju tek golom u 77. minuti.

Vrijednost Gruzijaca prema Transfermarktu je svega 25 milijuna eura (Hrvatska 275), a najvredniji igrač je Davit Hočolava, stoper Šahtara koji je nedavno bio u sastavu za utakmicu s Dinamom u Ligi prvaka. Gruzijci još u momčadi imaju igrače iz Spartaka Moskve, Rubina, Twentea, Sturma, Legije, Zaragoze, Konyaspora...

Utakmica protiv Gruzije prva je u kojoj Dalić počinje s pripremama za Europsko prvenstvo, a nakon toga u krajem ožujka ćemo odigrati još dvije prijateljske utakmice. No tada s puno jačim suparnicima.

– Želim najjače moguće suparnike, ne želim bildati statistiku na San Marinu ili Gibraltaru. Zanimaju me suparnici poput Italije, Njemačke, Belgije, Argentine, Brazila... – otkrio je Dalić.

Euro 2020. specifičan je jer će se igrati u 12 različitih zemalja pa su neke reprezentacije već najavile da će bazu za vrijeme SP-a imati u svojoj zemlji.

Hoće li i vatrenima baza biti negdje u Hrvatskoj?

– Sigurno ćemo pripreme napraviti u Hrvatskoj, a potom ovisi o ždrijebu. Kamp ćemo izabrati kad točno budemo znali gdje igramo. Recimo, negdje u centru, odakle će nam biti najlakše putovati na sve tri utakmice. Naravno, prvi uvjet je da je u blizini kampa aerodrom – zaključio je Dalić.

>> Pogledajte što su igrači rekli nakon pobjede protiv Slovačke

Komentara 8

ZE
Zeton
07:46 19.11.2019.

Bitno je da smo se ponovo plasirali na Euro. Prognozirati se može, i to je stvar za kladionice. Možemo pobijediti svaku reprezentaciju, ali isto tako možemo izgubiti od svake iz top 10 rankinga. Svi igrači koji su pozvani u našu reprezentaciju su kvalitetni, a odskaču Modrić, Brozović, Rakitić, Perišić i Livaković. Mislim da nismo dugo imali tako kvalitetne igrače i ako svi budu zdravi samo nam je nebo granica.

PE
peronja
08:53 19.11.2019.

"..a u prvih 11 večeras bi šansu na krilu trebao dobiti i Mislav Oršić..." E hebi ga Oliću, igrač koji je standardni u Dinamu, već je drugu sezonu odličan u EU ligi i Ligi prvaka, brz je kao nitko u repki, daje golove... A igraći kao Perišić, Rebić koji ne igraju u svojim klubovima, minutažu moraju dobiti u repki??? Što je sonim na početku takmičanja ua Euro da će igrati smao oni koji imaju kontinuitet igranja u svojim klubovima?

Avatar nekakav
nekakav
07:36 19.11.2019.

haha, opet napumpavamo atmosferu?! čemu? objektivno bi bilo sagledati naše mogućnosti, i ne se precijeniti. nikad nam se više neće dogoditi da na velikom natjecanju najveće repke budu osakaćene kao u rusiji. tu su opet talijani, uvijek standardno moćni nijemci, francuzi, španjolci, stižu i nizozemci, kako ih god potcjenjivali, tu su, a o belgiji ne treba trošiti riječi. u europi smo među prvih 10, al da ćemo konkurirati za prvo mjesto, to je ipak nedosanjani san. čim igramo protiv reprezentacije koja zna stati na loptu, koja ne troši lopte, koja ima sigurne igrače, mi ne znamo igrati. mađari su nam pokazali najslabije strane. budimo sretni da smo tolko neobično kvalitetni, unatoč slaboj domaćoj ligi, i malom rezervoaru iz kojeg se napajamo, jer dolaze godine kad više nećemo moći krasti 'naše' hrvate po njemački, švicarski, australiji. gotova je ta priča. kao i nakon 98-e, i sad je stigla jesen u repku, promjene su nužne, rezultata neće biti na euru, i izbornik leti. to je jedina naša konstanta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije