Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Dalić

Hrvatski izbornik otkrio kakav je Rakitićev status u reprezentaciji

Zlatko Dalić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/5
17.11.2019.
u 20:03

Sad smo opušteniji i sretni što smo se plasirali na Europsko prvenstvo. Bilo je malih problema, ali mi ne znamo drugačije - rekao je Zlatko Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija je pobjedom na Rujevici protiv Slovačke (3:1) potvrdila prvo mjesto u skupini E i izravno se plasirala na Europsko prvenstvo.

Izbornik Zlatko Dalić je večeras na predstavljanju Modrićeve autobiografije 'Moja igra', a u razgovoru za Dnevnik Nove TV je rekao:

- Sad smo opušteniji, ponosni i sretni. Hrvatska je na Euru, ostvarili smo cilj, bilo je problema, ne znamo drugačije. Međutim, pokazali smo snagu i kvalitetu, protiv Slovačke smo bili uporni, mirni, dali smo gol i otvorilo se, pa smo priveli utakmicu kraju.

>> Pogledajte galeriju sa službene promocije Modrićeve knjige 'Moja igra'

Zlatko Dalić
1/11

Reprezentacija je prošla turbulentne kvalifikacije.

- Nisam strahovao u plasman, ali bilo je puno problema, ozljeda, otkaza igrača koji nisu bili u formi. Mi smo se tražili, imali smo nove igrače, ali nisam nikad sumnjao niti dovodio plasman u pitanje. Rekao sam da nam treba 15 bodova, na kraju smo ostvarili 17. Najvažnije je da smo opet na velikom natjecanju nakon onog pražnjenja poslije SP-a - rekao je izbornik.

Bilo je dosta otkaza, što je s Ivanom Rakitićem?

- Siguran da će se Rakitić vratiti u formu sa SP-a, on je sjajan igrač i profesionalac. Nadam se da će riješiti situaciju u Barceloni, očekujem ga na sljedećem okupljanju - istaknuo je Dalić.

Dok nije bilo Rakitića nametnuo se Nikola Vlašić.

- Nikola Vlašić bio je i prije dvije godine u reprezentaciji kad sam ja došao. Dobio je poziv, pa nije igrao u Evertonu i izgubio je SP. Napravio je hrabar potez i otišao, igra sjajno. Važno je da igra s našim senatorima, pa je budućnost puno lakša - kazao je Dalić.

Hoće li mladi dobiti priliku?

- Rekao da sam dečkima iz Rusije zahvalan cijeli život, uvijek će imati kod mene popust, da tako kažem, ali igrat će najkvalitetniji i najspremniji. Mladi dolaze, ali okosnica će biti srebreni iz Rusije. Ovo nije klub, trebamo gledati odnose i relacije, čuvati kuću kako ja kažem. Treba se jako namučiti da uđeš i onda čuvati to mjesto - zaključio je izbornik Zlatko Dalić.

>> Pogledajte video: Luka Modrić potpisivao svoju knjigu na Interliberu

Komentara 9

DU
Deleted user
21:16 17.11.2019.

Jučer sam se, nakratko, uplašio kad smo gubili 1 :0. Ne iz nepovjerenja prema dečkima i izborniku Daliću nego iz čistog straha. Sve je dobro završilo i pokazali su da imaju karakter. Kvalifikacije su prošle, mnogo smo opušteniji. Ciklus kvalifikacijskih utakmica stalno nas je držao na "hladno - vruće". Dalić je mojeg mišljenja napravio veliki posao. Nekoliko igrača se nakon SP u Rusiji oprostilo od nacionalne vrste. Trebalo je za njih pronaći zamjenu. Trebalo je preskakati ozlijede ključnih igrača, trebalo je stvoriti gotovo preko noći rješenja koja nisu uvijek bila jednostavna. Nismo u svim utakmica briljirali - ali je bilo i onih gdje smo briljirali i igrali naš prepoznatljivi "kockasti" nogomet po kojem nas svijet pozna. Cilj kvalifikacijskog ciklusa je završiti ga stjecanjem prava za nastup na dolazećem natjecanju. U( tome je izbornik Dalić s nacionalnom vrstom uspjeo. Momčad se pomlađuje- Treba uvijek i svakome - barem dva velika turnira da bi se sprovela izmjena igračkih generacija. Ni mi u tome nismo iznimka. Vjerujem i dečkim i izborniku Zlatku Dalić. Moj športski naklon pred vašim uspjehom!

DE
derin
20:17 17.11.2019.

Perišić, Modrić, Brozović su dokazne klase i vođe reprezentacije. Vlašić, Brekalo, Livaković, Petković i Barišić su novi dobitak. Još ako se Petković prestane igrati nogomet, postane igrač šesnaesteraca, mogao bi daleko dogurati. A Bradarić i Moro stižu. I još jedan igrač je bio sinoć na visokom nivou, a to je Ćaleta Car.

PI
pidocha
20:48 17.11.2019.

U sredini je velika gužva i tu će se tribat dobro pomučiti za izborit prvo misto...pa čak i za rezervu.......modrić,kovačić,badelj,rog,rakitić,brozović,vlašić,pašalić,bradarić..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije