Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA LEGENDA

Tko je žena koja skoro svaki dan odlazi na grob Miroslava Blaževića? Opisala je Ćirine zadnje dane

Prije godinu dana preminuo je Miroslav Ćiro Blažević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/14
09.02.2024.
u 09:53

Trener svih trenera bio je omiljen gdje god je radio i živio, izbornik Zlatko Dalić nazvao ga je nogometnim ocem i mentorom

Prošlo je godinu dana od smrti nogometnog velikana Miroslava Blaževića. Za Ćirom su tugovale sve zemlje bivše države, jer je bio jedan od omiljenih junaka na nogometnoj sceni. Nisu Ćiru samo voljeli na ovim prostorima, bio je obožavan svugdje gdje je radio i trenirao: Švicarskoj i dalekom Iranu te Kini.

O nezaboravnom Miroslavu Blaževiću je snimljeno nekoliko dokumentarnih filmova, a napisane su brojne knjige, počasni je građanin rodnog Travnika, dobitnik najvećih trenerskih priznanja. Ekipa redakcije BiH portala Sportske.ba nedugo nakon Ćirinog pogreba posjetila je na Mirogoju u Aleji velikana Ćirin grob. Tamo su zatekli nekoliko svijeća i jednu damu koja gotovo svakodnevno ode do njegovog posljednjeg počivališta.

GALERIJA Prošlo je godinu dana od smrti Miroslava Blaževića

Prije godinu dana preminuo je Miroslav Ćiro Blažević
1/20

Ljubica Matanović, skoro četiri desetljeća, od zagrebačke Univerzijade, bila je Ćirina tajnica.

- Da, dolazim skoro svaki dan kod Ćire - kazala je tužnim glasom gospođa Ljubica dok gleda u svijeće na grobu.

Ljubica je pored Ćire bila sve dok zauvijek nije zatvorio oči. 

- Takav se čovjek nikad neće roditi. Volio je ljude. Sve ljude. Posebno Bosance. Nije to krio. Pa to svi znaju. I njega su svi voljeli…

Otkrila je kako se trener svih trenera ponašao u posljednjim danima života.

- Nosio se koliko je mogao s bolešću. I kad mu je bilo teško, kada se mučio zbog bolova, Ćiro je bio vedra duha. Pričao nam je viceve, nasmijavao nas. Kao da je želio da sakrije nesnosne bolove - pričala je Ljubica.

VEZANI ČLANCI:

Nakon što se pomolila za trenera svih trenera, suznih očiju skrušeno se okrenula i pokazala rukom.

- Evo, tu iznad Ćire pokopani su Dražen Petrović, Stjepan Lamza, Slaven Zambata, Josip Kuže…Hvala vam što ste posjetili našeg Ćiru - pozdravila se Ljubica i skoro nečujnim korakom napustila Mirogoj.

Komentara 2

Avatar Aristarh
Aristarh
11:35 09.02.2024.

Čudo od čovjeka. Svi ga volili širom regije a on bezgranično volio Tuđmana i Plenkovića.

Avatar FrancJunior
FrancJunior
10:16 09.02.2024.

Jako interesantan članak! Jedva čekam nastavak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije