Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZI IZ MAKSIMIRA

Tko je Vlatka Peras? Nakon 25 godina dobila otkaz u Dinamu, svjedočila je protiv Mamića u Osijeku

Vlatka Peras smijenjena s mjesta predsjednice Uprave GNK Dinamo (arhivske fotografije)
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
24.05.2024.
u 12:11

Rođena je u Zagrebu 1977. godine i po zanimanju je magistra inženjerka zračnog prometa. U Dinamu je zaposlena od 1998. kao djelatnica odnosa s javnošću, da bi 2005. postala voditeljica ureda Uprave kluba.

Predsjednica Uprave Dinama Vlatka Peras dobila je otkaz u klubu bez otpremnine. Objavio je to danas potpredsjednik kluba Dubravko Skender. Peras tako nakon 25 godina napušta Maksimira, a ostaje za vidjeti kako će se rasplesti situacija oko velike otpremnine koju potražuje, moguće je da će to završiti na sudu i to godinama.

– Odluka o otkazu ugovora o radu zbog teške povrede radnog odnosa, nastavak radnog odnosa nije moguć. Sukladno zakonu Vlatka Peras nema pravo na otpremninu i otkazni rok – rekao je Skender te dodao:

– Ne mogu prejudicirati hoće li ona sudskim putem pokušati tražiti svoja prava.

Pričalo se da bi Zvone Boban mogao doći u klub.

– Nismo u kontaktu sa Zvonimirom Bobanom. On je naš prijatelj, uvijek je dobrodošao u klub. Naš je odnos isključivo prijateljske, da ne kažem navijačke naravi.

GALERIJA Vlatka Peras dobila je otkaz bez otpremnine

Vlatka Peras smijenjena s mjesta predsjednice Uprave GNK Dinamo (arhivske fotografije)
1/5

Izvršni odbor Dinama odlučio je jučer kasno navečer smijeniti predsjednicu Uprave Vlatku Peras, no tu neće biti kraj priče koja traje još od promjene ‘vlasti’ u Dinamu. Bilo je jasno da nova vlada Dinama ne želi Vlatku Peras u Dinamu, ali se tražio model za otkaz bogatog ugovora i izbjegavanje isplaćivanja bogate otpremnine. Izvršni odbor Dinama na prošloj je sjednici odlučio potražiti savjet jednog odvjetničkog ureda o tome kako se riješiti predsjednice Uprave bez veće financijske štete, a sudeći prema jučerašnjoj odluci, očito su našli model po kojem to mogu napraviti i na sjednici Izvršnog odbora odlučili su joj dati otkaz.

No, tko je zapravo Vlatka Peras, o kojoj se nije puno znalo u javnosti?

Rođena je u Zagrebu 1977. godine i po zanimanju je magistra inženjerka zračnog prometa. U Dinamu je zaposlena od 1998. kao djelatnica odnosa s javnošću, da bi 2005. postala voditeljica ureda Uprave kluba. Godinama je bila tajnica Zdravka Mamića pa 2017. protiv njega svjedočila na sudu u Osijeku. Početkom 2016. godine Peras je imenovana u Upravu GNK Dinamo sa zaduženjem za sektor ljudskih potencijala, da bi u ožujku 2019. postala prva predsjednica Uprave. 

VEZANI ČLANCI:

- Izborom gospođe Vlatke Peras za predsjednicu Uprave GNK Dinamo mislim da smo učinili najbolju stvar. Radi se o osobi koja je stasala u Dinamu, počela od prve stepenice pa stigla do predsjednice Uprave. Gospođu Peras poznajem gotovo dva desetljeća. Cijelo to vrijeme razvijala se poslovno i ljudski i mislim da je ona potencijal koji će Dinamu jako dobro doći. Isto tako vjerujem da će svojim znanjem, upornošću i trudom, zajedno s ostalim članovima Uprave, uspješno voditi Dinamo uz punu podršku svih organa upravljanja kao i mene osobno. Siguran sam da nam s njom na čelu Uprave kluba slijedi nastavak ovog uspješnog razdoblja u kojem se GNK Dinamo nalazi – kazao je tada Mirko Barišić, predsjednik Dinama.

 

Ključne riječi

Komentara 1

IC
ICCO
14:14 24.05.2024.

Skender I zadrugari misle da od njih svijet počinje. Nikad Dinamo neće dosegnuti ni blizu uspješnih dana kao za vrijeme Maminja, ne kontaju oni I nemaju žicu za nešto nadprosječno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije