Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIKADO

Titule za stobrečki Tuning Caffe i viškovljansku Neveru

Pikado
HPS
Autori: Večernji list, HPS
06.05.2013.
u 23:32

Split je uz Zagreb i Rijeku najjači centar kada je u pitanju ženski pikado, ali Stobrečanke su donijele tek drugu titulu državnih prvakinja u Splitsko-dalmatinsku županiju nakon 2007. godine i trijumfa splitske ekipe Double Out.

Tuning Caffe iz Stobreča u konkurenciji seniorki te Nevera iz Viškova kod seniora pobjednici su jubilarnog 20. ekipnog prvenstva Hrvatske u pikadu koje je od 3. do 5. svibnja održano u Sportskoj dvorani Robert Barbić Beli u Senju.

To je konačni epilog trodnevnog natjecanja koje je u Grad uskoka dovelo blizu 700 pikadista iz cijele Hrvatske, ali i igrače iz Austrije, Francuske, Belgije, Slovenije i BiH koji su nastupili na premijernom izdanju međunarodnog turnira Croatia Open EDU Ranking.

Split je uz Zagreb i Rijeku najjači centar kada je u pitanju ženski pikado, ali Stobrečanke su donijele tek drugu titulu državnih prvakinja u Splitsko-dalmatinsku županiju nakon 2007. godine i trijumfa splitske ekipe Double Out.

Ekipa u sastavu Olja Pavlović, Ivana Tadić, Ana Mamut, Mia Cokarić i Ana Kamber u finalu je pobijedila zagrebački Coloseum koji je krcat aktualnim i bivšim reprezentativkama, dok je bronca pripala ekipi Bila Boja iz Splita.

- Nadali smo se da bi mogli ugrabiti medalju jer smo zadnje dvije sezone bili odmah do Bile Boje u ženskoj ligi Splitsko-dalmatinske županije, a one imaju dvije aktualne reprezentativke i među najboljim su ekipama u državi. Ali da ćemo osvojiti državno prvenstvo u trećoj sezoni postojanja kluba to nismo očekivali tako da smo svi skupa presretni - rekao je osnivač i predsjednik Pikado kluba Tuning Caffe Slaven Kristić koji nakon trijumfa u finalu nije uspio suzdržati suze.

Nevera iz Viškova kod Rijeke prošle je sezone u finalu izgubila od zagrebačke ekipe Janje Alfa Team koju predvodi Boris Krčmar, ponajbolji svjetski igrač elektroničkog pikada. Ove godine ponovo su se sudarili u finalu s tim da je Nevera došla iz repasaža pa su im trebale dvije pobjede za zlato. U prvoj su nakon prave drame slavili sa 9:8, uz ključni bod koji je donio Igor Šestan, dok je u drugoj bilo 9:7 uz ključnu pobjedu Jasmina Hodžića. Uz njih
dvojicu ekipu su činili još Veljko Tibljaš, Sandi Karavidić, Đani Vincan i Josip Vdović.

- Ovo nam je najljepši mogući poklon za 15. godišnjicu kluba koju smo proslavili prije par mjeseci. Ovo je ukupno četvrta titula državnog prvaka u klupskoj povijesti, treća za mušku ekipu, dok su naše djevojke zlato osvojile prošle godine. Da nije bilo zdravstvenih problema s dvije igračice uvjeren sam da bi djevojke obranile naslov što bi bilo prvi put da obje titule državnih prvaka odu u isti klub - rekao je predsjednik PK Nevera Jasmin Hodžić.

Bronca je pripala ekipi Ban Jelačić iz Zaprešića.

U konkurenciji drugoligaša slavila je zagrebačka ekipa Gornji Stenjevec koju je predvodio aktualni juniorski prvak Europe Matija Gazibara, dok je u Trećoj ligi najbolja bila ekipa Madis iz Bestovja.

Zoran Kalpić zaljubljenik u pikado

Pikado u Hrvatskoj postaje pravi hit, a sve više poznatih sportaša ga igra ili rekreativno ili se uključuju u službene lige po cijeloj Hrvatskoj. Tako aparat doma ima Janica Kostelić koja je najavila da će se, kada se osjeti spremnom, pojaviti na nekom natjecanju, Luka Modrić je izrazio želju okušati se u sportu sa strelicama, a nemalo smo se iznenadili kada smo u Senju u šibenskoj ekipi Banzogo zamijetili poznato lice.

Zoran Kalpić jedan je od šibenskih košarkaških dragulja koji je još daleke 1987. godine na juniorskom SP u talijanskom Bormiju bio član reprezentacije bivše države zajedno s Tonijom Kukočem, Dinom Rađom, Vladom Divcem, Aleksandrom Đorđevićem... Selekcije koja je u finalu lakoćom pobijedila reprezentaciju SAD-a za koju su nastupale kasnije NBA zvijezde Gary Payton, Larry Johnson, Stacey Augmon...

Kalpić, danas sportski direktor GKK Šibenik, se trudio ničime ne privući pažnju i biti samo jedan od sudionika, ali kada si visok dva metra i poznati si bivši sportaš teško se provući nezamjećen.

- Pikado je čisti užitak, prilika za opušteno druženje i upoznavanje s ljudima iz cijele Hrvatske, a ujedno i sportsko natjecanje u kojemu su prisutni žar i želja pobjedom, ali na onaj iskonski sportski i fair play način. Pikado ima tu dozu nevinosti i nezagađenosti koja opterećuje mnoge sportove jer je ovo čisti amaterizam i ne igra se za novac. U ova tri dana u Senju sam osjetio toliko pozitivne energije i entuzijazma, iskrenog i prijateljskog druženja kao rijetko kada u svojoj sportskoj karijeri - rekao je Kalpić.

OSVAJAČI PEHARA

SENIORKE - 501 MO: 1. Tuning Caffe (Stobreč), 2. Coloseum (Zagreb), 3. Bila Boja
(Split).

SENIORI - 1. LIGA, 501 DO: 1. Nevera (Viškovo), 2. Janje Alfa Team (Zagreb), 3. Ban Jelačić (Zaprešić); 2. LIGA, 501 MO: 1. Gornji Stenjevec (Zagreb), 2. Stars (Karlovac), 3. Arena (Solin); 3. LIGA, 501 SO: 1. Madis (Bestovje), 2. DPO (Buzin), 3. Posejdon 3 (Kaštel Kambelovac).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije