Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi uoči Ferencvarosa

Tin Srbić: Dinamo će pobijediti, a znam i kojim rezultatom

05.08.2019.
u 17:07

U nedjelju, koju minutu nakon završetka Dinamova treninga, u Maksimiru se pojavio gimnastički šampion, dečko iz Dubrave Tin Srbić. Došao je po ulaznice za Ferencváros

Neodoljivi miris velike utakmice ponovno se širi Zagrebom. Ferencváros je pred vratima, Dinamo u strahovitom naletu, sa šest uzastopnih pobjeda i ponovno u zanosu kakav je prošle jeseni izazvao neumoljivi i neumorni pobjednik na Dinamovoj klupi Nenad Bjelica.

Dinamo je na dva koraka od Lige prvaka, u kojoj je posljednji put bio prije tri godine, i odlučniji nego ikada prokrčiti put u elitno nogometno društvo.

1/7

U nedjelju, koju minutu nakon završetka Dinamova treninga, u Maksimiru se pojavio gimnastički šampion, dečko iz Dubrave Tin Srbić. Došao je po ulaznice za Ferencváros.

– Veseli me pratiti Dinamo, pa i sam volim igrati nogomet, ali na žalost, zapravo na sreću, jako sam dobar u gimnastici pa ga ne mogu puno igrati. No zato barem mogu otići na utakmicu dok sam u Zagrebu – kaže Srbić i nastavlja:

– Idem s prijateljem na ‘istok’, jedva čekam utakmicu. Zbog svega što se događalo prošle sezone, svega što je Dinamo napravio, iako je Ferencváros dobra momčad, neće biti većih problema proći dalje. Onda je već 4. pretkolo i onda je Europska liga sigurno tu, a nadam se i Ligi prvaka koju nismo osjetili par godina.

Na pitanje o prognozi rezultata utakmice protiv Mađara, Tin Srbić nema nimalo zadrške.

– Nećemo biti prebahati, ali 4:0 bi bilo OK. Strijelci? Olmo dva komada, jedan Petković, jedan Ademi, jer je kapetan.

Najdraži mi je Ademi

Tko vam je najdraži igrač u Dinamu?

– Najdraži mi je Ademi, a Olmo se u zadnje dvije sezone afirmirao do razine koju bi malo tko očekivao. Nadam se da će ostati bar do Lige prvaka, naravno i dulje, ali znam da ga je teško zadržati. Olmo igra na najvišoj mogućoj razini i za par godina mogao bi igrati u najvećim momčadima.

Zašto Dinamo u Prvoj HNL nema toliko publike kao u Europi?

– Vjerojatno ljudima nije toliko zanimljivo gledati nogomet u kojemu će od deset utakmica protiv Istre ili Intera Dinamo vjerojatno devet pobijediti s 3:0, 4:0, a deseta će biti 1:1 ili 2:1. Kad bi liga bila takva da se dva kola prije kraja Rijeka, Dinamo i Hajduk bore za prvaka, vjerojatno bi stadion bio popunjeniji – zaključio je Tin.

Nenad Bjelica pak polako ali sigurno kroči u društvo najvećih trenera koji su hodali Maksimirom. Bjelica je s Dinamom prezimio u Europi nakon 49 godina, Bjelica je prvi u povijesti nanizao šest pobjeda na startu sezone, a Bjelici još samo tri pobjede nedostaju da se izjednači s Dinamovim europskim rekorderima; Jurčić i Mamić imaju ih po 12, ‘Bjelko’ je na devet.

Ima li ipak doze straha, strepnje uoči Ferencvárosa, pitali smo jučer Bjelicu. – Te riječi ne postoje kod nas, mi se pripremamo maksimalno ozbiljno. Imamo veliko povjerenje u naš rad i naše igrače, vjerujemo da će nam se onda sve pozitivno i vratiti – kaže šef Dinamove svlačionice i dodaje:

– Šest utakmica pokazalo je da imamo izuzetno dobru momčad, izuzetno veliku konkurenciju unutar momčadi, veliku kvalitetu. Svi žele igrati i svi su pokazali da će u nadolazećem periodu biti izuzetno važni.

U kakvom je stanju Dani Olmo?

– U minutama koje je odigrao pokazao je da je u dobrom stanju. Ne na onome u kojemu je bio na Euru, ali odigrao je dosta dobrih 70 minuta s dobrim suparnikom (Goricom). Dobar je, raspoložen, veseo, razigran – ističe Bjelica.

Tehnička kvaliteta neupitna

Kakav Dinamo možemo očekivati protiv Ferencvárosa?

– Agresivan! Tu moramo biti na nivou Mađara koji su vrlo agresivna momčad. Naša tehnička kvaliteta nije upitna, isto tako i agresivnost, ali moram priznati da u prvom poluvremenu protiv Saburtala nismo bili na nivou agresivnosti koju bih želio. Ali ovo je potpuno drugačija utakmica; vrlo ozbiljan suparnik, s velikom tradicijom i velikim očekivanjima, tako da ćemo morati od prve minute biti maksimalno fokusirani i od prve minute izvršiti veliki pritisak.

Je li za Dinamo upozorenje nedavni poraz Hrvatske u Budimpešti?

– Uopće ne razmišljam o tim stvarima, samo o pozitivnima, imamo dosta pozitivnih primjera o kojima govorim svojim igračima. O cijeloj protekloj sezoni, puno velikih, teških utakmica koje smo odigrali na visokoj razini, zatim dosta dobro startali smo u ovu sezonu, opet pod pritiskom u Superkupu, zatim u utakmici protiv Saburtala, kada svi očekuju samo pobjedu, opet imaš određeni pritisak. Pa krenuti uspješno u prvenstvo opet je pritisak. Dinamu je teško naći utakmicu bez pritiska, ali dečki na to jako dobro reagiraju i to je ono što nas veseli.

Što ako se ne uspije, ako vas put opet odvede u Europsku ligu?

– Razmišljanjem na pozitivan način privlačiš pozitivne stvari, to je moja životna deviza. Očekujem da ćemo proći Ferencváros i da ćemo u play-offu biti uspješni, ali sada razmišljam samo o Ferencvárosu – kazao je Bjelica.
A kada su se mikrofoni ugasili, i kada je krenuo natrag prema svlačionici, trener je načas zaronio u euforiju. Pa smo ‘u offu’ čuli:

– Mađari su agresivni, pa što; razbit ćemo ih! – upečatljivo je zaključio Bjelica. 

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije