Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVA POBJEDA

Teniski as o prvom meču s Goranom: Što sam napravio tom liku... Nisam mogao vjerovati

Wimbledon men's final
Foto: Tom Hevezi/Press Association/PIXSELL
1/6
18.07.2021.
u 15:51

- Nisam si mogao pomoći, bio sam izvan sebe od sreće.

Legendarni tenisač Todd Martin (51) generacija je Gorana Ivaniševića (49), s njim je odigrao 12 dvoboja tijekom profesionalne karijere, a pamti se i jedan iz juniorskih dana. Ujedno, Martin je izvršni direktor (CEO) teniske Kuće slavnih u koju je proslavljeni hrvatski tenisač netom ušao.

Obožava Ivaniševića, kroz godine su stekli uzajamno poštovanje, a može se slobodno kazati i da su postali prijatelji. Iako, u prvom mahu nije djelovalo bajno, niti je djelovalo da bi kroz karijeru mogli imati ikakve veze jedan s drugim.

Igralo se četvrtfinale juniorskog US Opena 1988., Martin je bio nepoznanica, a o Goranu se već pričalo kao budućoj zvijezdi.

- Pobijedio sam ga 6:2, 6:1 i uživao kad sam napuštao teren. Mislio sam za sebe da je "to to", da me čeka vrhunska karijera kad sam uspio "tom liku napraviti što sam mu napravio". Nisam si mogao pomoći, bio sam izvan sebe od sreće - prisjetio se Martin.

 

 

Kroz karijeru nije bio toliko sretan, Ivanišević je pobijedio u sedam od 12 međusobnih susreta. Ali, Martin je slavio dvaput u Wimbledonu, što Goranu nije sjelo. Bilo je to 1993. u drugom kolu i bilo je posebno bolno jer se dogodilo godinu nakon onog poraza u finalu od Andrea Agassija. Zatim, pobijedio je u osmini finala 1999., u trenucima kad je Goranova karijera išla nizbrdo. Ujedno, Goran je pobijedio također dvaput u međusobnim ogledima na travi Wimbledona - 1995. i 1998. u osmini finala.

- Nikad niste znali što će učiniti i kakav će biti. Znam da se sad priča o tri Gorana, ali ja sam sedam puta igrao protiv jednog. Ostalih pet puta bi se pojavila ta dva, od kojih niste znali što očekivati. Znam samo da bih prije meča bio u potpunoj nepoznanici oko onoga što me čeka, a bilo je i trenutaka kad bih si rekao "hvala Bogu što sam danas igrao s njim".

Ipak, jako se dobro sjeća Goranovih servisa.

- Ništa niste mogli ako je bio zdrav i pribran. Kontrolirao bi igru servisom. Iako ima 49, volio bih ga vidjeti i danas kako servira Novaku Đokoviću i može li mu vratiti servise - zaključio je Martin.

Komentara 1

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
18:25 18.07.2021.

Sa ovim lopticama i na ovakvim terenima AS je davno zaboravljena stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije