Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SKANDAL

Teniske mečeve namještali i suci, među njima jedan Hrvat!

Teniski sudac
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
09.02.2016.
u 20:13

Denis Pitner je suspendiran u kolovozu prošle godine na 12 mjeseci zato što su u ITF-u otkrili da posjeduje račune na internetskim kladioničarskim stranicama.

Teniski svijet ne prestaju potresati skandali i nakon što su se u javnosti pojavila imena tenisača i mečeva za koje se sumnja da su namješteni, britanski Guardian otkrio je da su u nečasnim radnjama sudjelovali i teniski suci!

Naime, došli su do dokaza da je Međunarodna teniska federacija (ITF) u tajnosti kažnjavala suce zbog ilegalnog klađenja. Činili su to na taj način da izbjegnu negativne reakcije i sad će one biti još žešće jer trebali su tako nešto objaviti javnosti. No zanimljivo je u cijeloj priči da je među kažnjenim sucima i Hrvat Denis Pitner, a suspendiran je u kolovozu prošle godine na 12 mjeseci zato što su u ITF-u otkrili da posjeduje račune na internetskim kladioničarskim stranicama.

Osim Pitnera, na listi kažnjenih sudaca su i oni iz Kazahstana, Turske i Ukrajine. A tek nakon svih ovih informacija krenut će pravo "čišćenje" i moguće je da će neka visokopozicionirana imena u ITF-u morati odstupiti zbog skrivanja ovako važnih podataka, koji se svakako tiču javnosti, posebno u trenucima dok se svakodnevno već mjesec dana izvještava o tenisačima upletenima u skandale s namještanjem mečeva.

Otprije je to vrlo ozbiljan problem u svijetu tenisa i ITF se bori kako god zna protiv takve situacije, no jasno je da načini na koji to rade ipak nisu najproduktivniji i najbolji. Vrijeme je da potraže pomoć neke od institucija i pristupe rigoroznijem kažnjavanju upletenih u nečasne radnje.

>> Optužili Đokovića za namještanje: 'Pustio je meč Santorou!'

Komentara 4

PO
popušimi
20:34 09.02.2016.

nema večih lopova od hrvata, gdje god se krade, laže, namješta, mulja, obavezno su naši prisutni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije