Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teniski skandal

Optužili Đokovića za namještanje: 'Pustio je meč Santorou!'

Đoković Masters
Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
1/8
20.01.2016.
u 18:27

Tuttosport je objavio da je sumnjiv meč Đokovića i Fabricea Santoroa iz 2007. kada je, Francuz, tada 39. igrač svijeta, bio bolji od Đokovića, u tom trenutku četvrtog na svijetu

Veliki skandal ovih dana potresa teniski svijet, priča o namještanju mečeva brzo se zakotrljala. BBC, koji je u posjedu tajnih dokumenata povezanih uz ovaj slučaj, javlja da su u taj skandal upetljani i vrhunski igrači, a talijanski mediji već su optužili najboljeg igrača svijeta Novaka Đokovića.

Tuttosport je objavio da je sumnjiv meč Đokovića i Fabricea Santoroa iz 2007. kada je, Francuz, tada 39. igrač svijeta, bio bolji od Đokovića, u tom trenutku četvrtog na svijetu, sa 6:3, 6:2 u drugom kolu turnira u Parizu. Njihove optužbe zasad spadaju samo u sferu nagađanja, a Đoković je sve demantirao.

– Što reći na to? Naravno da nije istina. Naravno da nisam namjerno izgubio taj meč. Najlakše je ići deset godina unazad i tražiti mečeve u kojima je neki favorit izgubio. Apsurdno je uopće o tome pričati. Dok netko ne donese dokaze, sve što se piše su samo nagađanja – rekao je Đoković.

Podsjetimo, Đoković je već komentirao ovaj skandal odmah nakon što je sve izašlo u javnost i tada je priznao da su mu nudili novac da izgubi. Naime, 2007. je otkazao nastup na turniru u Sankt Peterburgu jer su mu nudili 100.000 funti da pusti meč u prvom kolu.

– Osjećao sam se užasno. Nisu prišli meni direktno, već preko ljudi koji su bili u mojem timu. Naravno, to smo odmah odbacili – rekao je Đoković.

>>'Nudili su mi 100.000 funti da pustim meč, osjećao sam se užasno'

>>Organizatori Australian Opena se osramotili, Đoković ostao zatečen propustom!

Komentara 22

PE
peugeot
18:37 20.01.2016.

Kao prvo, NIKAD ni BBC - a sad evo i nekakav talijanski Tuttosport - ne bi ni pomenuli nedokazane namjestaljke u tenisu da je Skotlandanin-Englez Andy Murray broj 1 na svijetu ! Nikad ! A tek Italijani, inace u cijelom svijetu poznati po laziranju u fudbalu! Buduci da je njihov tenis nula (0) svoju silnu ljubomoru i zavist opet pokazuju da bi ga destabilizirali i pokvarili mu igru ! Nece vam uspjeti supci zabarski i engleski !

DU
Deleted user
17:28 21.01.2016.

Taj isti Santoro je tukao Federera dva puta ali to nije interesantno :))

MA
marietta2
18:41 20.01.2016.

Cime se sve ova americka, australska i zapadnoeuropska bagra i gamad ne sluzi ne bi li psiholoski poljuljala i dekoncentrirala svjetskog teniskog sampiona!? Sve je krenulo jos prije par dana kada su mu u Australiji namjerno krivo napisali ime (Novack) na predstavljanju tenisaca. Covjek samara i yebe na suho citav teniski svijet zadnjih 5-6 godina i sad se oni, usred prvog Grand Slama sezone, sjetise da Novak namjesta meceve?! Covjek zaradio cca 100 milijuna $ samo od turnirskih nagrada i oni njega optuzuju za namjestanje meceva, mater vam lazljivu! Ne mozete se pomiriti da jedan Srbin, Balkanac, tenisac s istoka dominira bijelim (gospodskim) sportom, pa se sluzite svime i svacime ne bi li ga diskreditirali! Kako to da se zapadnoeuropske tenisace, poput Federera i Nadala, koji su gubili i u prvom i u drugom kolu Grand Slamova, ne dovodi u kontekst namjestanja ili ne daj Boze dopinga??! Mozda zato jer je rijec o manekenima Nikea, Gilletta, Coca Cole, Pepsija, Rolexa, Longinesa i ostalih prestiznih kompanija!? Citav svijet se urotio ne bi li sprijecili Novaka u pohodu na titulu najboljeg tenisaca u povijesti... Ovaj „svinjac“ koji nam serviraju mediji i svjetska teniska organizacija, bogate kompanije i sponzori, podsjeca na incident s ljetnih OI u Pekingu, kada su srpskom plivacu Miloradu Cavicu, u utrci na 100 m delfin, doslovno ukrali zlatnu medalju i poklonili je onom americkom dopingiranom i kloniranom klempavom majmunu Phelpsu. Stoga, ovim putem velika podrska svjetskom teniskom sampionu Novaku Djokovicu i veliki pozdrav njegovim navijacima! A ovi smradovi koji su kreirali ovaj „svinjac“ mogu mi pop.usiti kurc.nu, prvenstveno meni, a potom i Novaku ako im dozvoli. Takodjer, i ove nase „neovisne“ medije, koji prenose ovakve bljuvotine, a redovno primaju naputke za svoj „novinarski rad“ iz zapadnoeuropskih i americkih ambasada, nabijem na kurc.inu magarecu. Lp!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije