Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAKLENI U BOJ!

Svjetsko prvenstvo tek počinje

ruk-pocetak-txt.jpg
import
29.01.2007.
u 18:07

Hrvatski rukometaši na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj suparnike ruše poput čunjeva. Redom su pali Maroko, J. Koreja, Rusija, Danska, Mađarska, Češka i Španjolska. Sa sedam pobjeda zaredom, među kojima su i one nad trofejnim suparnicima visokog rejtinga, na nekom bi se natjecanju već bilo u bitki za odličje.

Pobjede za zagrijavanje
Ovdje, na SP-u u Njemačkoj, sustav natjecanja je tako nelogično postavljen da je to tek sedam lijepih pobjeda za zagrijavanje uoči završnice koja počinje u utorak, a u kojoj caruje - nokaut. Da, ono pravo počinje tek danas s bespoštednim četvrtfinalnim okršajima, SP danas opet starta, ovaj put s probranim brojem sudionika.

Njih četiri u Kölnu: Njemačka, Hrvatska, Francuska i Španjolska, te druga četvorka u Hamburgu: Danska, Island, Rusija i Poljska. Sve dosad napravljeno, istina, ostat će zapisano, ali slava će pripasti onima koji će iz Kölnarene otići okićeni medaljama. A u borbu za medalje može se samo pobjedom iz četvrtfinala, koji se tako po važnosti gotovo izjednačio s onom najvažnijom utakmicom, finalnom. Već na ovoj stubi svi se snovi mogu rasplinuti. Ne želimo ni pomisliti da će naših sedam pobjeda biti bačeno u vjetar - u Njemačkoj se nijedna reprezentacija takvim rezultatom ne može podičiti - vjerujemo da će olimpijski pobjednici iz Atene i svjetski doprvaci iz Tunisa proslaviti i onu osmu. Pa onda i još dvije, da će napraviti niz kakav se pamti, kao onaj atenski.

Prije četiri godine u Portugalu na putu su bili olimpijski pobjednik iz Sydneya Rusija, svjetski prvak Francuska, brončani s EP-a Danci, brončani s OI Španjolci i srebrni s EP-a Nijemci. Hrvatska ih je na putu do zlata sve pobijedila!

Francuzi jedini dužnik
Da je Hrvatska izgubila od Španjolske, otišla bi u Hamburg na dvoboj s Islandom. Naši su rukometaši izabrali pobjedu i četvrtfinalno nadmetanje s europskim prvakom Francuskom. Preskoče li ga, čeka ih u polufinalu pobjednik iz dvoboja superambicioznog domaćina, koji je u ovu priču uložio velik novac, i svjetskog prvaka Španjolske.

Dečki su izabrali najteži put, ostali su dosljedni sebi i svojoj sportskoj filozofiji kojoj je osnova pobjeda. Ne, nisu se htjeli maknuti ni Francuskoj, ni Njemačkoj, ni Španjolskoj. Tako su izabrali, premda im nitko ne bi zamjerio ni da su krenuli okolnom stazom. Na tom svom putu vratili su dug Rusima i Dancima za poraze u Švicarskoj, Španjolcima za poraz u Tunisu. U četvrtfinalu čeka ih još jedini preostali dužnik, Francuska. Francuzi su prošle godine na EP-u svladali naše u polufinalu. Pakleni, u boj, u boj! (zv)


Francuzi se igrali skrivača

Mirza Džomba igra sve bolje i bolje. Nakon početnih utakmica u kojima je malo “spavao”, ponovo s lakoćom zabija s krila. - Možda su se Francuzi malo igrali skrivača u dosadašnjem dijelu prvenstva. Teško je bilo vjerovati da će u svojoj skupini biti tek četvrti. No, ne bojimo se europskih prvaka. Štoviše, red je da im uzvratimo za onaj uvjerljiv poraz na prošlom EP-u - rekao je Džomba. (dm)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije