Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko priznanje

Sudac milijunaš sudi finale Lige prvaka

Jonas Eriksson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
07.05.2016.
u 11:12

Eriksson je u karijeri tri puta sudio Realu, a dva puta Atleticu

Švedski sudac Jonas Eriksson (42) sudi finale Lige prvaka 28. svibnja u Milanu u kojem igraju Real i Atletico. 

Za Erikssona će ovo biti najveće priznanje u sudačkoj karijeri, jer mu je dosad najveća utakmica bila europski Superkup između Chelseaja i Bayerna 2013. godine.

Eriksson je u karijeri tri puta sudio Realu, a dva puta Atleticu. Kraljevi su dva puta pobijedili, a jednom igrali neodlučeno. Atletico je pak jednom pobijedio i igrao neriješeno.

Švedski sudac je najneobičniji djelitelj pravde među sudačkom elitom. Eriksson je 2007. godine prodao 15 posto vlasništva švedske medijske kompanije IEC i postao milijunaš, no suđenje mu se uvuklo pod kožu.

- Novac me nije promijenio. Najbolja stvar koja mi se dogodila u životu je kada sam postao nogometni sudac. A to najviše volim raditi - kaže Eriksson.

>>Šesti put u euro-finalima tri kluba iz iste zemlje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije