Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Drago Hudika, Hina
EUROPSKI DVOBOJ

Švedska pobijedila Švicarsku i izborila četvrtfinale SP-a

Švedska pobijedila Švicarsku i izborila četvrtfinale SP-a
Foto: Reuters/Pixsell
03.07.2018. u 17:54

Nogometna reprezentacija Švedske plasirala se u utorak u četvrtfinale Svjetskog prvenstva zahvaljujući 1-0 (0-0) pobjedi protiv Švicarske u susretu osmine finala igranom u Sankt Peterburgu. Jedini gol na utakmici postigao je Emil Forsberg u 66. minuti.

 Iako je Švicarska u prvom poluvremenu imali veći posjed lopte, bolje prigode imali su Šveđani, a prva im se ukazala u 8. minuti. Toivonen je odlično uposlio Marcusa Berga u 16-ercu, ali njegov udarac završio je pored gola. Novi pokušaj Berga uslijedio je u 28. minuti, kada je s 13 metara opalio volej, ali vratar Sommer odlično brani.

Švedska - Švicarska
1/7

 
 No, najbolju prigodu Šveđani su imali u 41. minuti. Lustig je ubacio na drugu vratnicu, a veznjak Albin Ekdal ostao je sam na pet metara, no njegov šut iz prve odlazi iznad gola.
 
 Švicarci su u prvih 45 minuta složili samo jednu opasnu situaciju. Nakon duplog pasa Džemailija i Zubera, s 14 metara opalio je Džemaili, ali lopta odlazi iznad  gola.

 
 Prva prava prigoda u drugom poluvremenu, u 66. minuti, rezultirala je pogotkom. Najbolji švedski igrač Emil Forsberg opalio je sa 17 metara, lopta je okrznula švicarskog stopera Akanjija i prevarivši vratara Sommera završila je u mreži. 
 
 Nakon primljenog pogotka Švicarci su navalili na švedski gol i uspjeli su dva puta zaprijetiti. U 79. minuti,  nakon kornera, Breel Embolo je pucao glavom, ali Forsberg, koji je stajao uz drugu stativu, zaustavlja loptu. A u sudačkoj nadoknadi (90+1) Rodriguez je ubacio na prvu stativu, a Seferovićev pokušaj glavom ide u ruke vrataru  Olsenu.

>> Pogledajte Večernji pressing s Marijem Stanićem


 
U trećoj minuti sudačke nadoknade Šveđani su u kontranapadu mogli zabiti i drugi pogodak. Martin Olsson jurio je sam prema švicarskom golu, ali ga je Michael Lang oborio na rubu 16-erca. Sudac Skomina prvo je pokazao na bijelu točku, ali nakon provjere na VAR-u vidjelo se da je prekršaj bio nekoliko centimetara izvan kaznenog prostora, pa je Lang dobio crveni karton, a Šveđani slobodan udarac koji je obranio Sommer.

Švedska će u četvrtfinalu 7. srpnja u Samari igrati protiv pobjednika utakmice Kolumbija - Engleska, koja se igra večeras u 20 sati u Moskvi.


 
ŠVEDSKA - ŠVICARSKA 1-0
 
ŠVEDSKA: Olsen, Lustig (Krafth 82), Lindelöf, Granqvist, Augustinsson, Claesson, Svensson, Ekdal, Forsberg (M. Olsson 82), Berg (Thelin 90+1), Toivonen.

ŠVICARSKA: Sommer, Lang, Djourou, Akanji, R. Rodriguez, Shaqiri, Behrami, Džemaili (Seferović 73), Xhaka, Zuber (Embolo 73), Drmić.
 
CRVENI KARTON: Michael Lang (Švicarska, 90+4)
 
STRIJELac: 1-0 Emil Forsberg (66). SUDAC: Damir Skomina (Slovenija)

Komentara 44

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
18:11 03.07.2018.

Koliko je Švedska moćna repka! Pobjedili su dvije države. Švicarsku i Kosovo.

Avatar dr oljakitarovic
dr oljakitarovic
17:50 03.07.2018.

Bakljave, tuljumbe, semenke, susam...

DU
Deleted user
18:20 03.07.2018.

Svedski igrac ide sam prema golmanu. Prekrsaj na njemu i svicarac dobio crveni karton. A kada je Rebic imao prazan GOL onda je dovoljno bilo za zuti??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije