Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trener Weber:

'Svaki put na ledu grist ćemo pak'

Medveščak
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
06.08.2014.
u 08:10

"Sve počiva na dobroj obrani. To će poštovati i naši napadači. U napadu bit ćemo agresivni"

Hokejaši Medveščaka jučer su krenuli u Plzenj, na prvi dio priprema, a prije toga predstavili su se javnosti. U odnosu na prošlu sezonu, 15 je novih igrača, a nov je i trener. Kanađanina Marka Frencha naslijedio je Amerikanac Chuck Weber.

– Pred nama je prazan list i to je uzbudljivo. Što god naslikamo ili kakvu god priču ispričamo, bit će to nešto novo. Cilj nam je, naravno, doigravanje. Drago mi je što sam dobio vrijednu i talentiranu grupu ljudi. Već sam na prvim treninzima vidio da imaju sjajnu radnu etiku – rekao je Weber.

Prvi put preko Atlantika

Na klupu Medveščaka Weber dolazi iz AHL kluba San Antonija.

– Ovo mi je 16. trenerska sezona, osma kako radim kao glavni trener. Nisam želio propustiti šansu koju mi je ponudio Medveščak. Čim mi je Fox predstavio momčad, shvatio sam da bi to moglo biti jako uzbudljivo. Odluka je bila laka, iako sam imao dobre ponude u Sjevernoj Americi. Spojim li svoje znanje s iskustvom pomoćnika koji su prošle sezone s Frenchom radili u KHL-u, bit ćemo uspješni – rekao je Weber, koji je savjete potražio i kod bivšeg trenera Frencha.

Weber je objasnio kako će igrati novi Medveščak:

– Morate se znati braniti, od dobre obrane sve počinje. No, želimo biti i jako agresivni u napadu. Želim da nam se bekovi dižu visoko, da napadamo s bekovima. Također, svi napadači koji misle igrati u momčadi morat će pratiti svoje suigrače u obrambenom dijelu. Grist ćemo pak svaki put kad se nađemo na ledu. Bit će igrača koji neće biti zadovoljni, ali neće li se truditi, neće ni igrati.

Weber je već gledao snimke mnogih utakmica Medveščaka iz prošle sezone:

Ujednačena momčad

– Teško mi je uspoređivati koja je momčad bila bolja, teško je reći čak i koja je bila brža. No, momčad mi se sviđa. Imamo osam sjajnih bekova, vratare koji mogu biti starteri u većini momčadi KHL-a, te 15 odličnih napadača. To je sjajno jer će mi to biti veliki izazov, a svaki trener mora znati donositi i teške odluke.

>> Medveščak predstavio momčad: Cilj je doigravanje, a želja osvajanje prvenstva

Komentara 1

FU
FULL
12:11 06.08.2014.

Realan trener koji postavlja teoriju na pravo mjesto a to je već preduvjet za veliki uspjeh daleko veći od prošle sezone, tu je već dobio moje velike simpatije; sad samo treba potvrditi kroz rezultate. Bit će ovo sezona puna užitka za fanove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije