Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČI Oko 70 tisuća engleskih navijača mirno primilo ispadanje i poraz od Portugala

Suze umjesto šaka

navia-txt.jpg
import
02.07.2006.
u 00:44

Suze umjesto šakaispadanje svoje reprezentacije u četvrtfinalu SP-a. Nakon poraza od Portugala, većina je navijača, uglavnom u suzama, mirno prolazila ulicama Gelsenkirchena.

Pojedinačni incidenti
Tek nekoliko pojedinačnih incidenata bez ozbiljnijih posljedica njemačka je policija riješila bez većih teškoća. Nakon što je grad zaposjelo oko 70 tisuća navijača s Otoka, specijalna policija bila je u punom stanju pripravnosti. Razlog oprezu bili su prijašnji neredi koje su izazvali engleski huligani. U petak navečer privedeno je pedesetak engleskih i njemačkih navijača. Nakon gađanja bocama, lokalna je interventna policija ponovo bila prisiljena izaći na teren.

Tijekom petka, zajedno s tisućama domaćih stanovnika, mirno su policajci promatrali utakmicu četvrtfinala između Njemačke i Argentine.

Neredi u Berlinu
Međutim, kasnije navečer, kada se učinak piva osjetio i posljednjem kutku poviješću opterećenih mozgova, došlo je do ponavljanja scena viđenih prije nekoliko dana u Stuttgartu. U bavarskom je gradu Engleska tada igrala s Ekvadorom i podjednak dio njezine navijačke kolonije tada je bio u tome gradu. Tadašnji obračun ipak je bio žešći od onoga koji se dogodio u petak u Gelsenkirchenu, tada je 500 navijača zadržano u pritvoru.

Na dan utakmice Engleske i Portugala otvoreni su i posebni prostori (stadioni, hipodromi) predviđeni za navijače Albiona koji nisu uspjeli nazočiti susretu. Predstavnik engleske policije u Njemačkoj, Stephen Thomas, rekao je da nije očekivao ponavljanje sukoba. Policija je imala posla i u Berlinu gdje je gotovo pola grada izašlo na ulice gledati susret protiv Argentine. Uhićeno je 94-ero ljudi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije