Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - MAĐARSKA

Sukno poručuje: Imat ćemo rješenje baš za sve varijante

hrvatska
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
21.07.2014.
u 08:00

U 16 sati sastaju se Srbija i Španjolska. Remi izgleda privlačno i jednima i drugima, ali...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na korak je od plasmana u četvrtfinale na Europskom prvenstvu u Budimpešti, ali ništa još nije gotovo. Olakotna okolnost za izabranike Ivice Tucka jest da se u posljednjem kolu, danas u 20.30 sati, sastaju s Mađarskom koja je već osigurala prvo mjesto u skupini i ima izravan ulazak u polufinale.

Mađarima, dakle, ta utakmica natjecateljski nije bitna, ali domaćini su prvenstva i svakako će željeti sačuvati pobjednički hod.

Dobri kad je najteže

Prije te utakmice, u 16 sati, sučelit će se Srbija i Španjolska koje u izravnom sudaru odlučuju o jednom od četvrtfinalista. Oni, doduše, mogu odigrati i neodlučeno, što na prvi pogled izgleda privlačno i jednima i drugima (imaju po sedam bodova, Hrvatska osam), ali računica će im pasti u vodu ako naši osvoje barem bod u dvoboju s Mađarskom.

– Najvažnije je da i dalje odlučujemo sami o sebi. Vjerujem da smo vrlo blizu ostvarenja prvog cilja, a to je prolazak u četvrtfinale. Iza nas je teška utakmica sa Srbijom u kojoj smo imali priliku i pobijediti, ali najvažnije je da smo, kad smo gubili s dva pogotka razlike, prikazali svoju najbolju igru. Obrana je funkcionirala jako dobro – istaknuo je vratar Josip Pavić, junak remija sa Srbijom.

– Dobro je da ćemo do susreta s Mađarima znati rasplet situacije u našoj skupini. Vjerujem da ćemo pronaći rješenje za svaku varijantu – naglasio je trostruki strijelac Sandro Sukno.

Zanimljiva je nakon utakmice sa Srbijom bila i izjava reprezentativca Srbije Andrije Prlainovića:

– Bili smo bliži pobjedi protiv Hrvatske, imali smo prednost, ali propustili smo svoje prilike. Uvijek je teško s Hrvatima, fizički su iznimno jaki.

Tjelesna priprema je adut

Ako tako kaže Prlainović, treba mu vjerovati. Hrvatski su vaterpolisti tjelesno iznimno dobro pripremljeni, a imaju i kvalitetu. I bila bi doista velika šteta da u Budimpešti ne participiraju u borbi za medalje.

>>Hrvatska propustila pobijediti Srbiju i osigurati četvrtfinale EP-a

>>Tucak: Igrač više? Spor nam je protok lopte i previše je krivih dodavanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije