Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOKRET IO HNS-a

Šuker zbog svoje fotelje Mamiću 'zapucao penal'

'22.03.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Hrvatska - Srbija.  Zdravko Mamic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
24.04.2013.
u 12:00

Šuker je pred TV-kamerama rekao da se ograđuje od Mamića, da bi ga za mjesec dana pomilovao.

Na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza jednoglasno je odlučeno da se disciplinski postupak protiv člana Izvršnog odbora Zdravka Mamića obustavlja.

Podsjetimo, 15. ožujka 2013. Zdravko Mamić je u programu jedne radiostanice oštro napao ministra Željka Jovanovića prozvavši ga Srbinom koji mrzi sve hrvatsko.

Država ga tereti

Iste večeri, samo nekoliko sati nakon što je Mamić završio u pritvoru, iz kojeg je pušten sljedeći dan, Davor Šuker dao je sljedeću izjavu:

– Pitate me hoćemo li ga kazniti? On je član Izvršnog odbora, član HNS-a. Ovih dana govorimo o tome i radimo na zbližavanju i mogu reći da se Savez ogradio od takvih riječi, a kažem da se držimo načela Fife i Uefe, a to su pravila fair-playa, govorimo o dostojanstvu i moralu, mislim da sam rekao sve.

Sve je rekao, no ovaj put se Davor Šuker nije držao svoje riječi. Iako Zdravka Mamića država kazneno tereti jer je prekršio Kazneni zakon, čl. 325., javnim poticanjem na mržnju i nasilje, vrijeđajući ministra Željka Jovanovića, Hrvatski nogometni savez i njegov prvi čovjek jednostavno su povukli ručnu.

Nema Šuker ni karaktera ni hrabrosti suprotstaviti se čovjeku koji ga je izvukao iz naftalina i vratio na veliku scenu. Na kojoj pravila igre piše Mamić, a ne Šuker.

Ali da Zdravko Mamić nakon svega prođe nekažnjeno, to je skandalozno i sramotno.

I samo produbljuje već uvriježeno mišljenje kako je Hrvatski nogometni savez zatvorena organizacija.

HNS služi Mamiću

Drugim riječima, kako je Rusanova već pet-šest godina običan servis Mamiću na putu do rezultatskih i poslovnih uspjeha. Hrvatska je reprezentacija četvrta na Fifinoj svjetskoj listi, vodi je nekad treći nogometaš svijeta, Mandžukić i Modrić igraju u finalu Lige prvaka, Hrvatska može opet izboriti SP i otići u Rio de Janeiro. To je ono čime se možemo ponositi. Ali, svi mi, nakon svega, ne zaslužujemo takvo vodstvo HNS-a.

>>Lakrdija: HNS neće kazniti Mamića zbog vrijeđanja Jovanovića!

>>Mamić: Srbin Jovanović mrzi sve hrvatsko, uvreda je za mozak

>>Šuker: Hoćemo li ga kazniti? Mi držimo do morala i dostojanstva...

>>Mamić: Ispričavam se svim Srbima, cijenim vaš narod!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije