Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NACIONALNO PITANJE

Šuker p(r)ozvao političare

Davor šuker i Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
25.02.2019.
u 12:11

Groupama Arena izgrađena je za 50-ak milijuna eura u samo 14 mjeseci, a prima 23.000 gledatelja. Stadion je multifunkcionalan te uz nogometne utakmice može ugostiti i koncerte, konferencije i različite druge kulturne događaje

Predsjednik HNS-a Davor Šuker pozvao je predstavnike državne i lokalne vlasti da prisustvuju utakmici europskih kvalifikacija između Mađarske i Hrvatske u Budimpešti te tu priliku iskoriste za razgledavanje stadiona Groupama Arena i razgovor o izgradnji novog stadiona u Zagrebu, objavio je HNS na službenim stranicama.

"Pred nama je početak europskih kvalifikacija u koje ulazimo ponosni jer imamo daleko najuspješniju reprezentaciju, ali istodobno svjesni da nas u svakoj zemlji čeka bolji stadion nego što ga mi imamo. Wales ima nekoliko odličnih stadiona, uključujući sjajni Principality stadion u Cardiffu. Azerbajdžan će ugostiti EURO 2020. na impresivnom Olimpijskom stadionu, a Slovaci za nekoliko dana otvaraju također prekrasan novi stadion u Bratislavi. Konačno, naši susjedi Mađari izgradili su nekoliko vrhunskih zdanja, uključujući Groupama Arenu na kojoj igramo 24. ožujka", poručio je Šuker. 

"Duboko vjerujem da hrvatska reprezentacija, nakon osvojene dvije svjetske medalje i nemjerljive promocije koju je od samostalnosti donijela cijeloj zemlji, zaslužuje stadion dostojan svojih rezultata. Stoga pozivam predstavnike državne i lokalne vlasti da nam se pridruže u Budimpešti, da pogledamo zajedno Groupama Arenu i čujemo od Mađara kako su financirali i izgradili taj sjajan stadion, kao i ostale nove stadione u zemlji. Imamo odlične odnose s Mađarskim nogometnim savezom i sigurno će nam rado pomoći svojim znanjem i iskustvom. Neka nam Groupama Arena bude inspiracija da i Hrvatska sagradi stadion dostojan svjetskih doprvaka", poručio je Šuker.

Groupama Arena izgrađena je za 50-ak milijuna eura u samo 14 mjeseci, a prima 23.000 gledatelja. Stadion je multifunkcionalan te uz nogometne utakmice može ugostiti i koncerte, konferencije i različite druge kulturne događaje.

>> Pogledajte kako bi trebao izgledati novi stadion Dinama

Komentara 32

Avatar Croat
Croat
12:38 25.02.2019.

sve sportske udruge imaju pravo traziti financijsku pomoc za svoj sport pa tako i nogometasi. nogomet je u hrvatskoj najpopularniji sport i nogometna reprezentacija ima izuzetan uspjeh ali igra na najruznijem stadionu u evropi ako ne i u svijetu. ako su rukometasi dobili tolike dvorane u hrvatskoj koje sad zjape prazne trebali bi i nogometasi dobiti jedan prosjecan stadion od ca 30 tisuca mjesta.

JU
juma
13:01 25.02.2019.

Pretpostavljam kako je Madjarski nogometni savez sam financirao gradnju stadiona, a Slovacki nogometni savez uporavo privodi kraju gradnju istoga? Naravno ironija. Sve te stadione gradila je, gradi i financira drzava, iako bi sudeci po kvaliteti nogometa tamo, bolje bilo uloziti novce u poljoprivredno zemljiste. Mi imamo kvalitetu i vrhunske rezultate, ali samo u nogometu. Sto se tice drzave tu smo treca europska liga kao Madjari i Slovaci u nogometu.

SV
svakogdana
12:42 25.02.2019.

u taj stadion nisu se ugradili škegro i ekipa i zato toliko košta. u nas bi takav stadion izišao na milijardu eura. tu je problem. sve se može, i nisu cijene tako astronomske kako se prikazuju,astronomski je lopovski apetit škegro,valentić,matešaa i ostali hdz-ovi apostoli družine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije