Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTVAN KOVACS

Sudit će Jadranski derbi, a ogorčeni navijači su zbog njega htjeli tražiti 150 milijuna eura odštete

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
Luka Stanzl/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.04.2024.
u 20:19

Tada su neki talijanski mediji izvještavali kako će zbog tog suđenja do kraja sezone preskočiti sve europske susrete, ali Kovacs je delegiran kao četvrti sudac na finalu prošlosezonske Lige prvaka između Manchester Cityja i Intera.

Utakmicu 29. kola SuperSport HNL-a između Rijeke i Hajduka koja se igra u nedjelju 7. travnja sudit će rumunjski sudac Istvan Kovacs.Njegovi pomoćni suci na utakmici bit će Vasile Florin Martinescu, Mihai Ovidiu Artene i Calin Iulian Calin. U VAR sobi sjedit će Catalin Sorin Popa i Ciprian Dansa.  Kovacs prvenstveno sudi u rumunjskoj Ligi I., FIFA-in međunarodni sudac postao je 2018., a elitni UEFA-in sudac 2019. Sudio je na Euru 2020. i to utakmicu grupne faze između Nizozemske i Sjeverne Makedonije.

GALERIJA Pogledajte koje nekretnine posjeduje Zlatko Dalić

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
1/19

U travnju 2022. Kovács je sudio prvu utakmicu polufinala UEFA Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida koju je dobio engleski prvoligaš 4-3. Nakon te utakmice za koju je dobio dobre ocjene, Odbor sudaca UEFA-e izabrao ga je da sudi finale UEFA Europske konferencijske lige 2022. između Rome i Feyenoorda.

Kovács je imenovan je za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. na kojem je bio četvrti sudac u osam utakmica, ali nije sudio nijednu utakmicu na turniru. Hrvatskoj je sudio u lipnju prošle godine u polufinalu završnog turnira Lige nacija, kad je pobijedila Nizozemsku Osim toga, u siječnju prošle godine sudio je finale Kupa arapskih zaljeva između Iraka i Omana i poslije je bio jedan od šest sudaca na FIFA-inom Svjetskom klupskom prvenstvu 2022. u Maroku.

VEZANI ČLANCI:

Inače, navijači Napolija ne pamte ga po dobrom zbog prvog susreta četvrtfinala prošlosezonske Lige prvaka u kojem su poraženi 0:1 kod Milana. Zbog serije navodno dvojbenih žutih kartona (čak osam igračima Napolija) i isključenja Zamba Anguisse, ozljede napadača Victora Osimhena, dvije udruge navijača Napolija Noi Consumatori i Napoli Club Maradona tada su posredstvom odvjetnika najavile tužbu prema Uefi zbog Kovacsa tešku 150 milijuna eura. Anguissa je tada zaradio dva žuta kartona, odnosno isključujući crveni, u razmaku od četiri minute.

Tada su neki talijanski mediji izvještavali kako će zbog tog suđenja do kraja sezone preskočiti sve europske susrete, ali Kovacs je delegiran kao četvrti sudac na finalu prošlosezonske Lige prvaka između Manchester Cityja i Intera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije