Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legende Dinama

'Stvaramo negativu, a dečki nikada nisu bili bolji u LP-u. Svaka im čast!'

Atalanta - Dinamo
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/3
28.11.2019.
u 20:26

Momčad i trener Nenad Bjelica iz ove Atalantine lekcije moraju izvući greške i krenuti popravljati sve što nije funkcioniralo na San Siru

Nakon Dinamova poraza (0:2) od Atalante u petom kolu skupine C Lige prvaka, gotovo svi su se raspisali o tome kako se taj poraz mora što prije zaboraviti.

. E, baš suprotno. Ne treba se na njega zažmiriti jer nije bio bezopasan, ne treba se pretvarati da se nije dogodio, ali ne treba se ni plakati za ta tri boda.

Atalanta - Dinamo
1/6

Momčad i trener Nenad Bjelica iz ove Atalantine lekcije moraju izvući greške i krenuti popravljati sve što nije funkcioniralo na San Siru. A bilo je toga dosta...

Modri su ostavljali previše prostora, neki su igrači igrali kao da su bili pogubljeni, a lopte su se gubile. No nije smak svijeta jer dobro smo svi znali tko je i što je Atalanta.

Nisu odgovorili na pritisak

– Bila je to utakmica dominacije Atalante. To su sve teške utakmice. Dinamo je isto svoju utakmicu doma dobro riješio. Tada je Atalanta bila nemoćna. Sada je obrnuto.

Dinamo jednostavno nije odgovorio na pritisak domaćina i to je presudilo meč – rekao je bivši igrač Dinama Stjepan Deverić (58).

Svjesni su svi činjenice da u Italiji to nije bio Dinamo iz prijašnjih utakmica.

– Nije bila razina dosadašnjih igara Dinama. Uz negativan rezultat, igra nije bila tečna i sve je to utjecalo da se rade i greške. Jednostavno je Atalanta bila agresivnija, bolja, čvršća, prije je dolazila do lopte...

Iako su Bjeličini igrači bili pomalo zbunjeni, vratar je odradio posao.

– Po svemu se opet isticao Dominik Livaković koji je imao dobre intervencije, djelovao je sigurno, branio je. Teško je nekoga izdvojiti jer Dinamo je imao loš dan i to je to.

Nade u susret protiv Manchester Cityja (11. prosinca) svi polažu.

– Nije sve izgubljeno. Doma nam dolazi Manchester City. Mislim da možemo odigrati dobru utakmicu. Pozitivno gledam na taj susret. Treba čekati City i probati iskoristiti njihovu ležernost s obzirom na to da su osigurali prvo mjesto. Sigurno ni oni neće doći tako napaljeni, a nama će ta utakmica puno značiti. Odigrali smo puno kvalitetnih dvoboja, nema razloga da i protiv Cityja ne bude tako. Još k tome igramo na domaćem terenu – zaključio je Deverić.

Još jedan bivši dinamovac, Željko Adžić (54), prokomentirao je utakmicu. U njoj je uspio istaknuti dobre stvari...

>> Pogledajte što je Mislav Oršić rekao nakon Dinamovog poraza protiv Atalante

– Krenuo bih s tim da Dinamo jako dobro izgleda u ovoj Ligi prvaka. Ako se vratimo nazad u neke druge godine, to je izgledalo loše. Pisalo se da je najgori klub koji je igrao u LP-u... tako da je napravljen veliki pomak. Sada su, normalno, porasli apetiti. To je tipično za nas Hrvate. Mi sada nakon poraza stvaramo tenzije kao da je to kao potres u Albaniji. Svi mi želimo da Dinamo izgleda dobro i da pobijedi. Ja sam u kafiću čuo kako neki čovjek govori da Bjelicu treba zamijeniti. To su te navijačke konstatacije. No moramo ih usmjeravati prema nečemu što je istina i realnost – kaže Adžić pa dodaje:

Od sebe su napravili brend

- Dinamo je, po meni, jako dobro izgledao, fizički, trkački, nogometno u razdoblju od prvog poluvremena gdje se igralo i bilo je pitanje tko će zabiti. Ne može se reći da nisu parirali. Atalanta je zabila prvi gol i tu se sve mijenja. Ti moraš napadati, oni se malo zatvore. Dinamo se trudio i nijanse su odlučile.

- Najbolja analiza bila bi ta da se kaže dečkima: “Svaka čast.” Puno su napravili. Igraju s najboljima na svijetu i za to je zaslužan Bjelica. Igrači Dinama napeli su se kao žapci da bi bili što bolji. To je sport, nekada ide, nekada ne. Dobro su se izbrendirali, porasla im je vrijednost, napravili su puno dobrih stvari – kaže Adžić koji se osvrnuo i na dosuđeni jedanaesterac koji je skrivio Dino Perić.

– Da je Perić odigrao 20 utakmica u takvoj ligi kao što je talijanska gdje su svi brzi, onda bi on očekivao da će netko brzo naići – zaključio je.

>> Pogledajte što je Bruno Petković rekao nakon Dinamova poraza

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
20:50 28.11.2019.

Bravo BBB i Dinamo!

WE
WESTCHESTER
04:06 29.11.2019.

Nisam navijac Dinama ali iskreno evo vise od godinu dana uzivam u njihovom prekrasnom nogometu, izgubiti jednu utakmicu i to od kvalitetnog protivnika neznaci nista, Dinamo ce pobjediti sljedecu utakmicu i sve ce biti po starom, Bjelica svaka cast.

Avatar doog_kool
doog_kool
22:39 28.11.2019.

Dinamo je u ovoj grupi lige prvaka odigrao po dva susreta sa atalantom i sahtarom. U oba slucaja nije izgubio,protiv atalante gledajuci bodovno je omjer 3:3, protiv sahtara 2:2. To je iznad ocekivanja i realno treba cestitat bjelici i igracima. Sve ostalo su suplje price. Mozda nas sreca pomazi pa se u zadnjem kolu grupa rasplete tako da izborimo europa ligu i to bi bilo super,a ako i ne bude tako nema veze. Ostali HNL klubovi nek se ugledaju na dinamo i pokusaju bit jaci,bolji i konkurentniji,tako ce i kvaliteta lige porasti,a samim time i izdanja nasih klubova u europi. Tesko je u europi bit na nivou kada u domacem prvenstvu nemas ozboljnih protivnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije