Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U školskoj klupi

Studenata ima koliko hoćete, ali diploma nema nigdje na vidiku...

'07.04.2012., Pula - Nogometna utakmica 25. kola MAXtv Prve HNL, NK Istra 1961 - NK Inter Zapresic. Stijepan Vujcic, Ante Batarelo. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
26.09.2012.
u 19:47

Stoper Lokomotive Leo Mesarić završio je studij na Filozofskom fakultetu. Drugog nismo pronašli...

U klubovima Prve hrvatske nogometne lige mnogo je studenata, ali malo onih s diplomom koji igraju. Jedan od takvih, uz hajdukovca Gorana Milovića i bivšeg dinamovca, sada igrača Lokomotive Leonarda Mesarića, Osijekov je Makedonac Goran Todorčev. Završio je Višu ekonomsku školu u Skoplju. Ove godine akademski građanin mogao bi postati i Stephan Vujčić, veznjak Intera kojem je preostalo nekoliko ispita na Ekonomskom fakultetu.

Osječani imaju i dva studenta – Vargić je na Ekonomiji, a Smoje studira nešto zahtjevniji Pravni fakultet. Matej Mitrović iz Cibalije studira na Poljoprivrednom fakultetu, dok je Marin Matoš student ekonomije. Zagrebaši imaju čak šest studenata – Handić studira sportski menadžment u Sarajevu, Glasović, Barišić, Štiglec i Medić ekonomiju, a Cindrić je na Šumarskom fakultetu. Studente imaju i Rijeka, Zadar, Istra, Split..., ali diplomca nismo pronašli.

S obzirom na to da su svi igrači HNL-a profesionalci, teško im je uz obvezne treninge i utakmice još i učiti za naporne ispite. Iz generacije vatrenih, Slaven Bilić diplomirao je pravo u Splitu, a Zvonimir Boban je nakon igračke karijere diplomirao povijest na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Jedan od najpoznatijih svjetskih nogometaša koji je jednako uspješno igrao nogomet i studirao bio je preminuli Brazilac Socrates. Diplomirao je medicinu i filozofiju. U vrijeme najveće nogometne slave čak je i osnovao političku stranku Demokratski pokret Corinthiansa. Nakon igračke karijere pisao je brojne eseje i kolumne za brazilske novine, a smrt ga je prekinula pri dovršavanju romana. Steve Palmer, nekadašnji branič engleskih klubova Ipswicha, QPR-a i Watforda, diplomirao je programsko inženjerstvo, i to ni manje ni više nego na Cambridgeu, jednom od najcjenjenijih i najutjecajnijih sveučilišta na svijetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije