Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOM SVJETSKIH VICEPRVAKA

Strani novinari iznenađeni stadionom na kojem igra Hrvatska, evo što pišu

Hrvatska reprezentacija
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
17.11.2018.
u 08:14

“Na stadionu iz doba hladnog rata Hrvatska je u posljednjim trenucima poslala Španjolsku u tamu. Sad ovisimo o njima. Pokidali su nam ulaznice za final four Lige nacija.”

Poput gladijatorskih borbi u prepunim arenama starog Rima izgledao je okršaj Hrvatske i Španjolske na Maksimiru.

I jedni i drugi trgali su se ne bi li uzeli ta tri važna boda u Ligi nacija, dok se s tribina čuo huk hrvatskih navijača.

Vatreni su u tom okršaju bolje prošli, pobijedili su 3:2 i svjetske, ali i domaće medije, navijače, ljubitelje nogometa... nakratko vratili nekoliko mjeseci unatrag kada su sličnom igrom, željom i borbenošću pokušali osvojiti Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.

Sada je ponovno gusto jer pobijedi li Hrvatska u nedjelju Englesku (15 sati, Wembley), bit će prva u skupini. No, zbog toga strepe Enriqueovi momci jer oni prolazak mogu ostvariti isključivo remijem na Wembleyu.

Tako su nakon utakmice Marca, AS, BBC i svi ostali mediji imali o čemu pisati. A Hrvati su ponovno popunili naslovnice...

“Španjolska je jednom i pol nogom izvan Lige nacija”, naslov je na Mundo Deportivu koji još piše: “Čudo, to treba Španjolskoj za prolazak. Jedvaj nam je održao lekciju o preživljavanju Hrvatske, a toga smo se nagledali u Rusiji”.

Marca se pak odlučila dotaknuti hrvatskog stadiona.

“Na stadionu iz doba hladnog rata Hrvatska je u posljednjim trenucima poslala Španjolsku u tamu. Sad ovisimo o njima. Pokidali su nam ulaznice za final four Lige nacija.”

Britanski mediji također su se posvetili vatrenima:

“Hrvatska je zabila dramatičan gol u sudačkoj nadoknadi za pobjedu nad Španjolskom, što je rezultat koji Engleskoj daje nadu da može završiti na prvom mjestu”, navodi BBC.

Guardian piše o zanimljivoj utakmici u Maksimiru, a kao junaka ističu Tina Jedvaja: “Hrvati su uspjeli zahvaljujući neočekivanom heroju. Jedvajevi prvi golovi za reprezentaciju donijeli su pobjedu Hrvatskoj i otvorili rasplet u skupini. Sada će se suprotstaviti Engleskoj znajući da joj pobjeda može donijeti i prvo mjesto”.

“Hrvatska je obećala nastup sličan onome na SP-u i nije razočarala”, napisao je tako Daily Mail.

Pitanje je hoćemo li hvalospjeve o Hrvatskoj čitati i nakon nedjeljne utakmice... No, bilo kako bilo, barem su sada, nakon pobjede nad Španjolcima i nakon poraza od 0:6 iz prve utakmice, pokazali da mogu sve. 

>> Pogledajte što je Zlatko Dalić rekao uoči odlaska u London

Komentara 102

PA
Pajkoslava2
08:25 17.11.2018.

Iznad svih Hrvatska!!

Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:27 17.11.2018.

Vidis kako fairplay spanjolski novinari pisu sasvim suprotno ponasanju njihovih nogometasa. Interesantno je da su nasi igraci bas fairplayovci a "nasi" novinari suprotno od toga.

ST
Stojko
09:27 17.11.2018.

Neka odu do Ljubljane i vide jedan prekrasan moderan stadion, koji ne košta puno. Ali problem je što mi imamo previše filozofa tipa Stanić, Boban kojima je glupost raditi novi stadion, iako je reprezentacija to odavno zaslužila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije