Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA CRTA

Što je sve prethodilo ostavci Marića? Osim objave VAR snimki, bile su tu i brojne uvrede

Zagreb: Šef Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić pratio susret Rudeša i Rijeke
Goran Stanzl/PIXSELL
29.02.2024.
u 16:06

Nije se samo pritisak manifestirao objavom VAR snimki i kritiziranjem sudaca i Komisije, već i uvredama. Primjerice, Hajduk je na dan konferencije na svojim društvenim mrežama objavio video svih članova Komisije tijekom kojeg im se šalje poruka "Odite u k**** svi zajedno"

Vijest dana u hrvatskom nogometnom prostoru je neupitno da je dosadašnji predsjednik Komisije hrvatskih nogometnih sudaca Bruno Marić podnio ostavku na dosadašnjoj funkciji. 

"Bruno Marić je u razgovoru s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem iznio osobne razloge zbog kojih je donio takvu odluku. Predsjednik Kustić izrazio je razumijevanje za iznesene razloge te je ostavku prihvatio, a Izvršni odbor usvojio", poručili su iz HNS-a.

Da se podsjetimo na vremensku crtu ovih događanja. U javnost su u utorak izašle snimke razgovora iz VAR sobe s utakmice Varaždin - Hajduk, prvo na Dalmatinskom portalu. Međutim, istog dana u poslijepodnevnim satima Hajduk je na svojim službenim kanalima, odnosno na svojem Digital TV-u objavio razgovore iz VAR sobe s tri različite situacije s utakmice, te zatražio očitovanje Marića, ali i predsjednika HNS-a Marijana Kustića.

Posljedično tome, šef Marić je u srijedu organizirao konferenciju za medije na kojoj je Komisija utvrdila da su suci u sve tri sporne situacije donijeli točne i ispravne odluke, no ni to nije smirilo hrvatsku sportsku javnost, zapravo je stvorilo samo kontraefekt.

Pri situaciji u kojoj su novinari tražili Marića nepobitan dokaz s utakmice Varaždin - Hajduk, a u kojoj je Marko Livaja zabio pogodak za 2:1 u 78. minuti koji je poništen nakon odluke o zaleđu Filipa Uremovića, Marić je rekao da im Croatel nije dostavio dokaz, ali da Komisiji javnost "nema razloga ne vjerovati".

Nije objavljivanje VAR snimki stalo ni na toj spomenutoj utakmici. Naknadno su objavljene i snimke razgovora iz VAR sobe s utakmice Dinamo - Rijeka, s utakmice Istra 1961 - Rijeka te s utakmice Osijek - Hajduk, poglavito iz spornih situacija s tih utakmica. 

VEZANI ČLANCI:

Nije se samo pritisak manifestirao objavom VAR snimki i kritiziranjem sudaca i Komisije, već i uvredama. Primjerice, Hajduk je na dan konferencije na svojim društvenim mrežama objavio video svih članova Komisije tijekom kojeg im se šalje poruka "Odite u k**** svi zajedno".

Snimke su se nastavile objavljivati, pritisak na suce i Komisiju je samo rastao te je Marić svoj potez potegnuo vrlo vjerojatno zbog dosad neviđenog pritiska na suce i Komisiju otkako je on na funkciji. I sam je istaknuo da je ovo neviđen pritisak u srijedu na konferenciji, te time vjerojatno potvrdio razloge svoje ostavke.

VIDEO Bruno Marić dao ostavku, suci planiraju bojkot. Janković: 'Ovo je slijepa ulica'

Komentara 9

NO
novabit
19:30 29.02.2024.

Hajduk treba izbaciti u zadnju ligu! Teroriziraju Hnl i Hrvatsku! Kustića ako to nije sposoban učiniti treba smjenjiti!

ME
Mentalist2018
19:36 29.02.2024.

Ljudi pa javna je tajna da sudcima upravljaju kladionice i kladioničarska mafija.U našem nogometu samo pogledajte tko su glavni sponzori klubovima. A država okreće glavu i od toga i od kockarnica koji nemaju nikakve kontrole i pljačkaju ljude bitno je da porez se plaća.

Avatar mlijeko
mlijeko
19:36 29.02.2024.

Tko po drugom jamu kopa sam u nju upadne. Hajduk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije