Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIŠE KARLO LEDINSKI

HNL je neregularan? Glupost! Ovo sa suđenjem otišlo je predaleko, a snimke zapravo otkrivaju jednu stvar

Split: Utakmica HNK Hajduk i NK Osijek u 12. kolu Prve HNL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/6
28.02.2024.
u 21:00

Mamićeve godine vladanja hrvatskim nogometom ostavile su trag, no otkako je Marijan Kustić preuzeo HNS sigurno više ne postoji klub kojeg se namjerno gura

Za nogomet kažu da je najvažnija sporedna stvar na svijetu, no sudimo li prema događajima u Hrvatskoj posljednjih dana, riječ je o apsolutno najvažnijoj stvari u svemiru. "Afera suđenje", u kojoj su ilegalno procurile snimke komunikacije sudaca i VAR sobe posljednjih dana zabavlja hrvatsku javnost, no sve je otišlo puno, puno predaleko. Neki idu i toliko daleko da prvenstvo proglašavaju neregularnim, što je ustvari – glupost. Uostalom, ta snimka otkrila je samo jedno – da su sve sudačke odluke najvjerojatnije – ispravne. Snimke pokazuju i koliko je ustvari stresno i teško donositi takve odluke. Jer kad mi nakon tri dana pregledavanja ne možemo znati je li odluka o zaleđu ispravna, kako je onda sucima koji moraju odlučiti u dvije minute?

Split: Utakmica HNK Hajduk i NK Osijek u 12. kolu Prve HNL Split: Utakmica HNK Hajduk i NK Osijek u 12. kolu Prve HNL
1/14

Naravno da se ponekad dogode i pogreške, ali gledate li ove sezone Španjolsku i Englesku nogometnu ligu, znate da je tih sudačkih previda kod njih bilo i više nego u HNL-u, unatoč tome što imaju dvostruko više VAR kamera.

No kod nas se svaka pogreška potencira kao da je namjerna, navijači se odmah dižu na noge, ruši se HNS, sudačka organizacija, ma cijela država. A potpuno nepotrebno.

Mamićeve godine vladanja hrvatskim nogometom, a tako i sudačkom organizacijom, ostavile su trag, dobar dio navijača izgubio je povjerenje u ljude u crnom, no treba priznati da se posljednjih godina, otkako je Marijan Kustić preuzeo HNS, to znatno promijenilo nabolje i sigurno više ne postoji klub kojeg se namjerno gura. Taj isti Kustić uspio je pomiriti i sjever i jug, vratio je hrvatsku reprezentaciju u Split nakon godina izbivanja s Poljuda, i zato je u aktualnoj situaciji važno stati na loptu, smiriti strasti, da se taj "rat" nogometnog sjevera i juga ne bi opet razbuktao. Umjesto da uživamo u nikad napetijoj borbi za naslov između tri kluba, stvaramo atmosferu linča na suce i HNS. To je krivi put, put koji bi donio štetu koju bismo morali dugo sanirati.

Prvenstvo se ne može osvojiti na silu, na halabuku, pehar na kraju prvenstva podignut će momčad koja će biti najbolja i koja će najmanje energije gubiti na – prigovaranja.

Ključne riječi

Komentara 46

VO
Voksratio
21:17 28.02.2024.

Što se mene tiče iako imam svoj klub za koji navijam NEKA NA KRAJU OSVOJI TKO ĆE BITI NAJBOLJI. Međutim ovdje je jasno kao dan da uprava Hajduka koja je iscrpila "Krivnju i žrtvu" trenera sve čini da bi našli PEDRA. HNS je stalni krivac sada su suci na udaru.

B2
bordon 2
22:35 28.02.2024.

Hajduk je najpošteniji klub na svijetu, a njegovi navijači najmoralniji. Ajde to godinama gurate a klupska politika vam je nula. Prodajete svoje klince za sitnu lovu a dovodite veterane koji vam igraju za 1 euro. Cijelo prvenstvo Bog baluna Livaja vam ne igra ništa. Čovjek se udebljo i šeta igralištem.

CE
cenzura
23:33 28.02.2024.

Hajduk nema igru ni igrače, (ne mogu Varaždinu zabit gol s igračem više čitavo poluvrjeme) pa je nesposobna uprava skužila da ni ove godine ništa od titule (koju su obećali) pa da bi smirili navijače pokušavaju za svoje neuspjehe okriviti nekog drugog, jučer HNS, danas suce a sutra valjda klimatske promjene. Da u bilo kojoj drugoj evropskoj ligi neki klub vrši ovakav pritisak na krovnu organizaciju već bi odavno bio izbačen iz lige a likovima poput Jakobušića bi bilo trajno zabranjeno djelovanje u bilo kojem sportu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije