Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA PRILIKA

Što će Hrvatska dobiti ako uzme Ligu nacija? Vatreni imaju otvoren put do Eura 2024. godine

Pogotkom Dejana Lovrena za 3:1 Hrvatska povečala vodstvo protiv Austrije
Igor Soban/PIXSELL
25.01.2023.
u 12:18

Kockasti sredinom lipnja ove godine nastupaju na završnom turniru Lige nacija. Imat će veliki privilegij ako osvoje natjecanje prvi put u povijesti

Izabranici Zlatka Dalića doznali su suparnika u polufinalu final foura Lige nacija, ždrijebom kuglica odlučeno je kako će se vatreni protiv Nizozemske boriti za veliko finale u Rotterdamu. Ako osvojimo Ligu nacija i podignemo prvi trofej u ovom natjecanju, našim nogometašima je praktički otvoren put do Eura u Njemačkoj te imamo pravo na kiks u kvalifikacijama. 

U slučaju da Hrvatska osvoji Ligu nacija, a u kvalifikacijama ne bude na prva dva mjesta u skupini, imat će još jednu šansu za plasman jer će joj time automatski biti osigurano mjesto u play-offu. U doigravanju će sudjelovati ukupno 12 momčadi koje će igrati tri miniturnira, a prvak svakog turnira ići će na europsko prvenstvo. Čak i ako ne bude pobjednik Lige nacija u lipnju, Hrvatska bi mogla osigurati svoje mjesto u play-offu za Euro 2024. godine.

 

 

To se može dogoditi u slučaju da Ligu nacija osvoji reprezentacija koja je Euro izborila preko kvalifikacija, njeno garantirano mjesto u doigravanju ide momčadi sa sljedećim najboljim renkingom u Ligi nacija. Hrvatska tu stoji jako dobro jer je trenutno druga momčad u poretku, odmah iza reprezentacije Nizozemske.

Komentara 8

Avatar jeremija1
jeremija1
12:45 25.01.2023.

a zbog čega se taj final four igra baš u zemlji jednog od polufinalista ? Kaj se to ne može odigrati na neutralnom terenu ?

DU
Deleted user
13:00 25.01.2023.

Ako, ako i ako. Ako pobjedimo Nizozemsku i ako pobjedimo u finalu, ako ne budemo prvi ili drugi u skupini. Jednostavije je "ako se svi dogovore i puste nas da pobjedimo EP a da be igramo". Ako...

Avatar nekakav
nekakav
13:42 25.01.2023.

a ako izgubimo o niskozemaca, što onda? mijenjamo dalića? mislimo se opet provući bez gola, do penala, pa što bude..? jel vama jasna naša statistika sa sp-a, iz katara? kao da igramo sa 10 obrambenih igrača, svi u zadnjoj liniji. jel vama jasno da je to naš maksimum? da smo naš fond sretnih okolnosti gotovo pa ispucali za idućih 100 godina? i da se moramo veseliti svakom dobrom rezultatu, bez obzira protiv koga igrali. njemačka u jednoj utakmici puca po golu više nego mi u čitavom prvenstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije