Naslovnica Sport Košarka

Što bivšem treneru Barce treba angažman u košarkaški uzdrmanoj Hrvatskoj?

Vitamine će sada pak preuzeti Sito Alonso, 42-godišnji španjolski stručnjak, čovjek iz posve drugačijeg sportskog podneblja. No, u klubu s Velesajma, kod izbora trenera, nerijetko su htjeli biti drugačiji, a ovaj su puta učinili europski iskorak.
09. lipnja 2018. u 11:48 3 komentara 936 prikaza
Cedevita hrvatski prvak
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Po prvi put u svojoj povijesti, Košarkaški klub Cedevita imat će stranog trenera koji ne dolazi s prostora bivše SFRJ. Stranac je bio i Božidar Maljković, danas predsjednik Srpskog olimpijskog odbora, no on je ipak jako dobro poznavao ovo podneblje i mentalitet igrača s ovih prostora jer je. Baš kao i Slovenci Jurij Zdovc i Slobodan Subotić (2010.)

Sito Alonso PROMJENA NA KLUPI Cedevitu preuzima bivši trener Barcelone

I dalje žude za Euroligom

Vitamine će sada pak preuzeti Sito Alonso, 42-godišnji španjolski stručnjak, čovjek iz posve drugačijeg sportskog podneblja. No, u klubu s Velesajma, kod izbora trenera, nerijetko su htjeli biti drugačiji, a ovaj su puta učinili europski iskorak.

S obzirom na taj hrabri potez direktora kluba Davora Užbinca, nadamo se da im se neće dogoditi da im trener, kao Maljković, samoinicijativno ode iz kluba (od toga se štite klauzulama) ili da novi trener napravi slabiji posao od prethodnika kao što je to bilo u Zdovčevu slučaju. Doduše, otežavajuća okolnost mu je bila što je s istom momčadi morao igrati tri različita natjecanja u tjednu, no i pored toga uri kao da je nedostajalo energije, a ni govor tijela mu nije bio fajterski. Zdovc je naslijedio dvostruko jeftinijeg Mršića koji je imao bolju sezonu od nasljednika pa se neki pitaju zašto se onda išta mijenjalo.

Cibona - Cedevita Cedevitina meč-lopta Nazor: Sumnjam da će Cedevita nakon Zdovca imati tako kvalitetnog trenera

No u Cedeviti su i dalje vrlo ambiciozni, žude za Euroligom, pa im je (samo)nezadovoljstvo često stanje, a posebice na kraju sezone. Ovaj put će surađivati s velikom američkom menadžerskom agencijom Octagon koja zastupa i poslovne interese NBA zvijezda poput Stephena Curryja i Giannisa Antetokounmpa.

Alonso je šarmirao Vebera

U bliskoj prošlosti, Alonso je vodio dva velika španjolska kluba, cijelu sezonu Baskoniju i pola sezone Barcelonu u kojoj je platio ceh sukobu s francuskim sebičnjakom Huertelom. S obzirom da je bio solidno pozicioniran na španjolskom tržištu postavlja se pitanje što mu treba angažman u košarkaški uzdrmanoj Hrvatskoj? No, Sito je veliki štovatelj košarke s prostora bivše SFRJ uvjeren da se na ovdje rađaju najveći talenti.

Cedevita hrvatski prvak Prvenstvo RH Cedevita pobijedila Cibonu i obranila naslov prvaka

Po informacijama iz španjolskih medija, Alonso s hrvatskim prvakom potpisuje fiksni trogodišnji ugovor, ali s odštetnom klauzulom ako on poželi otići. Još do sinoć ugovor nije bio potpisan, ali dogovor je postignut pa tu ne bi smjelo biti iznenađenja.

Uostalom, Alonso je prije desetak dana boravio u Zagrebu i ostavio snažan dojam na predsjednika Vebera u njegovu uredu u središnjici Atlantic Grupe. 

Cedevita hrvatski prvak PROMJENE Vrlo je neobično da u Cedevitu želi doći jedan dobar španjolski trener
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • golub Vaso:

  zašto mijenjati trenera ako košarkaški genijalac Weber tvrdi da su ostvarili sve ciljeve

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Po prvi put KK Cedevita ima trenera stranca?..Ostale ne računamo! Oni su s prostora bratstva i jedinstva.!..Pa kad ćete se vi novinari pomiriti s novim političkim realitetom..SFRJ više ne postoji

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  pitanje čelnicima KK Cedevita: Zašto ste mijenjali Mršića? Zdovcu kao košarkašu sve pohvale,ali kao trener je osrednji..