Naslovnica Sport Košarka

Cedevitu preuzima bivši trener Barcelone

Alonso je vodio dva velika španjolska kluba, cijelu sezonu Baskoniju i pola sezone Barcelonu u kojoj je platio ceh sukobu s francuskim sebičnjakom Huertelom.
08. lipnja 2018. u 16:15 1 komentara 552 prikaza
Sito Alonso
Foto: gtres/Gtres/PIXSELL

Po prvi put u svojoj povijesti, Košarkaški klub Cedevita imat će stranog trenera koji ne dolazi s prostora bivše SFRJ.

Ivan Velić STIGAO NOVI TRENER Livnjak Velić novi je trener košarkaša Cibone

Stranac je bio i Božidar Maljković, danas predsjednik Srpskog olimpijskog odbora, no on je ipak jako dobro poznavao ovo podneblje i mentalitet igrača s ovih prostora baš kao i Slovenci Jurij Zdovc i Slobodan Subotić (2010.).

Sito Alonso
1 / 10
Cedevita hrvatski prvak

Vitamine će sada pak preuzeti Sito Alonso, 42-godišnji španjolski stručnjak, čovjek iz posve drugačijeg sportskog podneblja. No, u klubu s Velesajma, kod izbora trenera, nerijetko su htjeli biti drugačiji, a ovaj su puta učinili europski iskorak.

I dalje žude za Euroligom

S obzirom na taj hrabri potez direktora kluba Davora Užbinca, nadamo se da im se neće dogoditi da im trener, kao Maljković, samoinicijativno ode iz kluba (od toga se štite klauzulama) ili da novi trener napravi slabiji posao od prethodnika kao što je to bilo u Zdovčevu slučaju.

Dražen Petrović NEPREŽALJENI DRAŽEN Prije 25 godina napustio nas je košarkaški Mozart

Doduše, otežavajuća okolnost mu je bila što je s istom momčadi morao igrati tri različita natjecanja u tjednu, no i pored toga uri kao da je nedostajalo energije, a ni govor tijela mu nije bio fajterski. Zdovc je naslijedio dvostruko jeftinijeg Mršića koji je imao bolju sezonu od nasljednika pa se neki pitaju zašto se onda išta mijenjalo.

No u Cedeviti su i dalje vrlo ambiciozni, žude za Euroligom, pa im je (samo)nezadovoljstvo često stanje, a posebice na kraju sezone. Ovaj put će surađivati s velikom američkom menadžerskom agencijom Octagon koja zastupa i poslovne interese NBA zvijezda poput Stephena Curryja i Giannisa Antetokounmpa.

Alonso je šarmirao Vebera

U bliskoj prošlosti, Alonso je vodio dva velika španjolska kluba, cijelu sezonu Baskoniju i pola sezone Barcelonu u kojoj je platio ceh sukobu s francuskim sebičnjakom Huertelom.

Aleksandar Petrović Večernji TV Aleksandar Petrović: You tube zapisi s Draženovim akcijama hrane mi dušu

S obzirom da je bio solidno pozicioniran na španjolskom tržištu postavlja se pitanje što mu treba angažman u košarkaški uzdrmanoj Hrvatskoj? No, Sito je veliki štovatelj košarke s prostora bivše SFRJ uvjeren da se na ovdje rađaju najveći talenti.

Po informacijama iz španjolskih medija, Alonso s hrvatskim prvakom potpisuje fiksni trogodišnji ugovor, ali s odštetnom klauzulom ako on poželi otići. Još do sinoć ugovor nije bio potpisan, ali dogovor je postignut pa tu ne bi smjelo biti iznenađenja.

Uostalom, Alonso je prije desetak dana boravio u Zagrebu i ostavio snažan dojam na predsjednika Vebera u njegovu uredu u središnjici Atlantic Grupe. 

>> Pogledajte Večernji pressing sa Aleksandrom Petrovićem

Slavlje Cedevite Cedevita slavila Kapetan Roko Ukić bubnjao s popularnim Kruškom i bendom Barabe Cleveland - Golden State NBA doigravanje Golden State blizu obrane naslova, Durant ubacio Clevelandu 43 koša! Vladimir Anzulović NOVI TRENER Anzulović potpisao na tri godine sa Splitom
Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar links
    links:

    Ovi stvarno nemaju blage veze sa zivotom i kosarkom