Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA NA KLUPI

Cedevitu preuzima bivši trener Barcelone

Sito Alonso
Foto: gtres/Gtres/PIXSELL
08.06.2018.
u 16:15

Alonso je vodio dva velika španjolska kluba, cijelu sezonu Baskoniju i pola sezone Barcelonu u kojoj je platio ceh sukobu s francuskim sebičnjakom Huertelom.

Po prvi put u svojoj povijesti, Košarkaški klub Cedevita imat će stranog trenera koji ne dolazi s prostora bivše SFRJ.

Stranac je bio i Božidar Maljković, danas predsjednik Srpskog olimpijskog odbora, no on je ipak jako dobro poznavao ovo podneblje i mentalitet igrača s ovih prostora baš kao i Slovenci Jurij Zdovc i Slobodan Subotić (2010.).

Sito Alonso
1/10

Vitamine će sada pak preuzeti Sito Alonso, 42-godišnji španjolski stručnjak, čovjek iz posve drugačijeg sportskog podneblja. No, u klubu s Velesajma, kod izbora trenera, nerijetko su htjeli biti drugačiji, a ovaj su puta učinili europski iskorak.

I dalje žude za Euroligom

S obzirom na taj hrabri potez direktora kluba Davora Užbinca, nadamo se da im se neće dogoditi da im trener, kao Maljković, samoinicijativno ode iz kluba (od toga se štite klauzulama) ili da novi trener napravi slabiji posao od prethodnika kao što je to bilo u Zdovčevu slučaju.

Doduše, otežavajuća okolnost mu je bila što je s istom momčadi morao igrati tri različita natjecanja u tjednu, no i pored toga uri kao da je nedostajalo energije, a ni govor tijela mu nije bio fajterski. Zdovc je naslijedio dvostruko jeftinijeg Mršića koji je imao bolju sezonu od nasljednika pa se neki pitaju zašto se onda išta mijenjalo.

No u Cedeviti su i dalje vrlo ambiciozni, žude za Euroligom, pa im je (samo)nezadovoljstvo često stanje, a posebice na kraju sezone. Ovaj put će surađivati s velikom američkom menadžerskom agencijom Octagon koja zastupa i poslovne interese NBA zvijezda poput Stephena Curryja i Giannisa Antetokounmpa.

Alonso je šarmirao Vebera

U bliskoj prošlosti, Alonso je vodio dva velika španjolska kluba, cijelu sezonu Baskoniju i pola sezone Barcelonu u kojoj je platio ceh sukobu s francuskim sebičnjakom Huertelom.

S obzirom da je bio solidno pozicioniran na španjolskom tržištu postavlja se pitanje što mu treba angažman u košarkaški uzdrmanoj Hrvatskoj? No, Sito je veliki štovatelj košarke s prostora bivše SFRJ uvjeren da se na ovdje rađaju najveći talenti.

Po informacijama iz španjolskih medija, Alonso s hrvatskim prvakom potpisuje fiksni trogodišnji ugovor, ali s odštetnom klauzulom ako on poželi otići. Još do sinoć ugovor nije bio potpisan, ali dogovor je postignut pa tu ne bi smjelo biti iznenađenja.

Uostalom, Alonso je prije desetak dana boravio u Zagrebu i ostavio snažan dojam na predsjednika Vebera u njegovu uredu u središnjici Atlantic Grupe. 

>> Pogledajte Večernji pressing sa Aleksandrom Petrovićem

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar links
links
21:17 08.06.2018.

Ovi stvarno nemaju blage veze sa zivotom i kosarkom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije