Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipe Pletikosa

Nitko mi nikada ne može reći da se reprezentaciju ne voli u Splitu!

Stipe Pletikosa
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/6
30.11.2017.
u 10:13

- Najčešća su pitanja bila koliko novca godišnje pa i u četverogodišnjem ciklusu može dobiti Šibensko-kninski nogometni savez.

Nedjelja u podne. Misa u obitelji Stipe Pletikose prije obiteljskog ručka u Splitu je obavezna.

– Oprostite, ali svi smo već spremni. Malo sam s obitelji, puno obaveza na Akademiji HNS-a, sada i ova kampanja. A nama je odlazak na misu jako važan. Jako mi je bitno to vrijeme provedeno s najbližima – počeo je proslavljeni vratar vatrenih samo 12 sati nakon što je saznao da je u Šibeniku za njega i njegovu četvorku (još Šimić, Stanić, Vlaović) palac spušten prema dolje. – Nakon našeg izlaganja programa domaćini su imali svoj sastanak nakon kojeg su se izjasnili da će oni 22. prosinca kao svoga kandidata imati Davora Šukera. Nismo bili razočarani, znali smo otprilike što možemo tamo očekivati. Možda me malo razočarao odnos prema nama četvorici i svemu onom što smo dali hrvatskom nogometu. Ali dobro.

Karakterna četvorka

Što je tamošnje sportske djelatnike najviše zanimalo u vašem programu?

– Novac! Najčešća su pitanja bila koliko novca godišnje pa i u četverogodišnjem ciklusu može dobiti Šibensko-kninski nogometni savez. Mi na to pitanje nismo mogli dati konkretan odgovor jer ne znamo kakvo je trenutačno financijsko stanje u kući našeg nogometa.

Predsjednik županijskog saveza Željko Dulibić nakon toga je otkrio da potpora ide Šukeru. I to zbog obećanih 100 tisuća eura.

– Mi takvu garanciju jednostavno ne možemo dati. Odlučili smo u kampanji govoriti samo ono što mi možemo ostvariti. Naš stil ne mogu biti lažna obećanja, jednostavno nismo takvi u karakteru – nastavio je Pletikosa.

To je za svaku pohvalu, no zamjeraju vam što ste ipak prefini. Mnogi misle da samo nastupom kakav je imao Igor Štimac, a to je ona drskost možete protiv aktualne družine koja je pustila duboke korijene u našem nogometnom savezu? – Ne, jer to nije naš stil. Mi smo karakterna četvorka, tko nas malo poznaje, to će lako potvrditi. Uostalom sve se o nama zna i tko smo i što smo radili i kako prolazili u karijeri.

Boje se pa im se žuri

Ne mislite da ste i prije početka ovu “utakmicu” izgubili?

– Ne. Uostalom da nas i aktualna vlast respektira otkriva podatak da su se požurili raspisati izbore već 22. prosinca. Mi možemo puno dobiti. Lijepo je osjetiti podršku nekih bivših suigrača, pročitati ankete u javnosti koje su na našoj strani. Ovo je samo početak nečeg što će prije ili poslije ipak dogoditi. A to su promjene.

Stipe Pletikosa
1/10

Za vas bi to bilo dobro već 22. prosinca 2017. godine?

– Naravno, zato smo tu. Nakon ovog u Šibeniku ne namjeravamo predati. 

Marijan Kustić, koji je u medijima figurirao kao mogući kandidat za predsjednika HNS-a dao vam je medijsku podršku.

– Svatko tko želi promjene u nogometnoj organizaciji je na ovaj ili onaj način naš prijatelj i saveznik.

Opći ciljevi programa javno su prezentirani. Ali nedostaje tu podrobnijih točaka, poteza. – To moramo prezentirati ljudima koji su u županijskim savezima. Nisu mediji taj prostor gdje se svaka točka i zarez moraju vidjeti.

Dio javnosti doživljava vas kao rušitelje, onaj drugi kao simpatične bivše vatrene. – Svatko ima svoju savjest pa neka procijeni što želimo i zastupamo. Nogomet nam ima dobrih stvari, ali i onih koje ne valjaju. Zar bi jedan dobar dio navijačkog korpusa bio toliko radikalan spram reprezentacije. Da se reprezentaciju ne voli u Splitu, to mi nitko nikada ne može reći, jer ja znam ove ljude!

Komentara 9

DU
Deleted user
15:37 30.11.2017.

Točno Stipe. A meni nitko nemože reći da u Splitu nema ljudi koji mrze reprezentaciju . A tko napravi Svastiku Stipe moj bivša rupo ! I sadašnja !

MA
Marvin
10:30 30.11.2017.

E moj Stipe koje rekao da ti nevolis reprezentaciju , problem je u tome sto ti nisi sam Split , ima ih jos , nema sumnje da oni nevole reprezentaciju , sobzirom da ih ima vise na svijetu.

PA
pappmisi
15:35 30.11.2017.

Primitivno ponasanje ne voli niko a Split se tako ponasa u poslednjih 8 godina. Treba to prevaspitati ljepim recima nismo nista postigli sada dolazi ono drugo Izolacija, izbacivanje iz Prve lige , pa cemo videti da li ce to pomoci ili ne. Dosta je bilo , vaseg primitivnog, agresivnog ponasanje iza cega nema nista ni znanja ni novca nista Jedno veliko Nula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije