Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED IZ PROŠLOSTI

Šteta što Peras ništa nije naučio od Bilića

Perasović
Igor Kralj/PIXSELL
26.04.2010.
u 10:45

Rasplet utakmice Cibone i Partizana neodoljivo podsjeća na još jedan bolan sportski poraz, onaj Hrvatske u četvrtfinalu Eura 2008. kada je u posljednjim sekundama slavila Turska...

Bio je petak, vruća ljetna noć, Hrvatska na milimetar do polufinala nogometnog Eura. Slaven Bilić završio je u kaznenom prostoru Turaka, želio je ljubiti strijelca Ivana Klasnića. Nije smirio momčad, a Senturk je oživio židovsku poslovicu "dabogda imao pa nemao".

Mislio sam, nikad više. No, nemam sreće. Nedjelja, kraj travnja, dvije godine kasnije. Do tada impresionirani Bogdanović pogodio je tricu, 74:72, otrčao u buket ekstaze suigrača i trenera. Velimir Perasović raskrilo je ruke, slavio je, misleći da je kraj.

Kada je vidio 0,6, kada je vidio da Kecman prima loptu od suca, vikao je, skakao, no nitko ga nije čuo. Svi su mislili, eto, napokon, nakon 23 godine, jedan, pa bio to i regionalni trofej, ostaje podno Sljemena.

Lopta je otišla pod krov dvorane, još je bilo civila na parketu, a lopta je proparala mrežicu. Jednom u životu. Ako imate sreće, a ja je nisam imao.

– Ne može ovo biti, vrijeme je isteklo, sad će sve poništiti – vikala je nepoznata žena u vipu, nadajući se da je ipak sanjala.

NLB trofej i prsteni četvrti su put Partizanovi. Šteta što Peras nije ništa naučio od svog Splićanina Bilića. Muk i suze, šokantni porazi slika su naše košarke. Koja se, eto, ipak vratila u Zagreb.

Trideset tisuća u dvije večeri, kao zalog državi i gradu, sponzorima da ožive Cibonu. Vukovi, bili ste veliki, prokletih 0,6 sekundi da budete najveći.

Komentara 9

BO
bomba
11:29 26.04.2010.

Nema što Perasović učiti od Bilića. Bilić još nije shvatio gdje je pogriješio, a Perasović nije napravio grešku. Sve je napravljeno kako treba zadnja minuta produžetka trajala je čitavu vječnost, i kad su svi mislili da je Cibona izgubila 255 sekundi do kraja desilo se čudo i preokrenuše rezultat u svoju korist. Trica za zvikom sirene je peh, i on tu nije mogao ništa učiniti. Perasović je napravio što je trebao napraviti za nešto više nije bilo vremena. Bilić nije sve napravio iako je još imao vremena samo ga je potrošio na svoju glupost i prepotentnost. Ogromna je razlika između njih dvojice i u košarci su treneri naučili na ovo. Pitanje je koliko bi se slavilo da je pisalo 3 sek. Ja prvi sam mislio da je vrijeme iscurilo.

OB
-obrisani-
13:50 26.04.2010.

Ljudi ovo sto se je Ciboni i Hrvatima jucer dogodilo nije normalno.Za mene su tu vise sile imale svoje prste u igri,ako ne i sam Bog koji je sa tokom i nacinom kako se je ta borba na terenu izmedjuu Hrvata i serva odvijala htio nas Hrvate upoziriti na trenutu politicku situaciju i odnos nase drzave i naroda prema servima i serviji.Bog nam je htio preko ove kosarkaske utakmice reci da ne trebamo likovati i slaviti konacnu pobjedu nad servima i servijom,te se tako opustiti,a servi jos uvijek mogu biti jako opsani iako se cini da su u beznadju i da su na koljenima.Zato poruka nasim politicarima i Hrvatima iz ove nevjerovatne i cudesno izgubljene {na srecu samo}kosarkaske utakmice je ta;Ne popustajmo servima do zadnjeg trenutka,nego ih zgazimo i porazimo do kraja,a tek onda otvarajmo sampanjce i krunu pobjednicku od lovorovih listova na glavu stavljajmo,sve drugo bi nam se moglo tesko osvetiti i dobiveno jos izgubti!

DU
Deleted user
11:20 26.04.2010.

0,6 sek ili ne oni su meni najveći jer su cijelu sezonu davali često i više od svog objektivnog maksimuma. Uvijek su se pošteno i muški borili i nema im se što zamjeriti. Usporedite ih sa ovim preplaćenim govnarima iz Dinama koji još i od grada dobijaju novce i sve je jasno kao dan. Čestitam Cibosi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije