Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRADILI TRENING

Srna: Šanse za odlazak na SP su 50:50

Hrvatska trening Glasgow (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/14
14.10.2013.
u 21:44

- U svezi ozračja u svlačionici, samo ću vam reći da svi igrači koji imaju žute kartone, silno žele igrati protiv Škota! Želimo pobjedu za povratak samopouzdanja, ali i za vraćanje povjerenja hrvatske javnosti - rekao je Srna.

U ponedjeljak oko podneva hrvatski su nogometni reprezentativci posebnim zrakoplovom doputovali u prohladni i kišoviti Glasgow, dočekalo ih je osam stupnjeva Celzija. Igračima i stručnom stožeru popodne se u hotelu Hilton priključio i predsjednik HNS-a Davor Šuker, a navečer su naši nogometaši trenirali na velebnom Hampden Parku.

"Opipali" su 110 godina brižno njegovani travnjak, na kojem će u utorak u 21 sat pokušati kvalifikacije okončati pobjedom. Uoči treninga, na konferenciji za novinare, izbornik Igor Štimac demantirao je da je po dolasku u zračnoj luci škotskim novinarima rekao da je "Hrvatska došla u Glasgow na trening"...

- Rekao sam da ćemo tu utakmicu iskoristiti da isprobamo neke stvari uoči doigravanja! Nisam želio podcijeniti Škotsku, bilo bi glupo podcijeniti suparnika koji nas je pobijedio u Zagrebu! Igrat će trenutačno najbolja momčad – rekao je Štimac, a kapetan Darijo Srna je naglasio:

- U svezi ozračja u svlačionici, samo ću vam reći da svi igrači koji imaju žute kartone, silno žele igrati protiv Škota! Želimo pobjedu za povratak samopouzdanja, ali i za vraćanje povjerenja hrvatske javnosti. U sličnoj smo poziciji bili prije dvije godine nakon Atene, no tada smo se sjedinili, svi smo disali zajedno, mediji i javnost bili su uz nas. Nadam se da će tako biti i ovaj put, šanse za odlazak na SP su nam 50:50 - rekao je Srna.

Štimac nije želio govoriti ni o sastavu, ni o sustavu kojeg će sučeliti Škotima. Iako bi cinik rekao "možemo očekivati uhodanu i uigranu 'en-ten-tini' formaciju", nadajmo se da će Štimac ovaj put poštivati neke temeljne nogometne postulate...

>> Baka: Štimac je bahat. Zar nitko drugi ne može voditi Hrvatsku?

>> Štimac: Utakmica sa Škotskom za nas će biti poput treninga

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije