Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski gimnastički kup

Srebro za Markovića i Tkalčec, a Seligmanu suci ‘izmakli’ postolje

gimnastika
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/9
07.11.2009.
u 21:01

Posljednji dan u finalu na preči u iznimnoj konkurenciji nastupa Marijo Možnik, a Tina Erceg će na gredi i parteru nastojati potvrditi rastuću kvalitetu hrvatske gimnastike potvrđenu davanjem domaćinstva Osijeku.

Prvog dana finala Svjetskoga gimnastičkog kupa u Osijeku srebrnim kolajnama okitili su se Tomislav Marković u vježbi na tlu i Tijana Tkalčec u preskoku.

Robert Seligman je četvrti u konju s hvataljkama, ‘za dlaku’ mu je izbjegla bronca, dok je Marko Brez pao tijekom vježbe i ostao osmi, također na konju s hvataljkama.

Možnik ide po medalju

Od Markovića (15.225) bolji je bio dvostruki svjetski prvak i osvajač pet titula na ovogodišnjim natjecanjima Kupa Brazilac Diego Hipolito (15.550). Nije krio da je posebno sretan što je iza sebe ostavio brončanog na nedavnom Svjetsom prvenstvu u Londonu Alexa Shatilova (14.925)iz Izraela.

– Bio sam malo nesiguran pri kraju, ali sam sve u svemu jako zadovoljan. Publika je bila bila moj drugi igrač i puno mi je značila njihova potpora – rekao je Osječanin Marković.

Razočaranje nije krio njegov sugrađanin R. Seligman.

- Vježba je bila odlična, radim ju već dvije godine na svim velikim natjecanjima, ali ne mogu se botiti protiv toga što kažu suci - rekao je razočarano, pošto mu je pred publikom u njegovom rodnome gradu medalja izmakla za jednu desetinku.

Naime, kao početnu ocjenu njegove vježbe suci su do sada uvažavali ocjenom 16.300, dok su ju u Osijeku suci vrednovali s 16.200. Konačna ocjena mu je bila 15.225 pa je Rus Andreya Perevozhnikov osvojio broncu za jednu desetinku više.

Prvi i nedodirljiv bio je svjetski prvak Zhang Hongtao s 16.075. Naša jedina reprezentativka u jučerašnjim finalima Tijana Tkalčec najzadovoljnija što srebrom skupila bodova da se na ukupnoj ljestvici Svjetskog kupa s četvrtog popne na treće mjesto uoči nastupa na Svjetskom kupu u Stuttgardu sljedeći tjedan. Njena je vježba ocijenjena je s 13.713, prva je Čehinja Jana Komrskova s 14.338, a treća Nizozemka Mayra Kroonen s 13.625.

Kroonen je osvojila i zlato na dvovisinskim prečama s 13.525, a druga i treća na toj spravi bile su Čehinja Jana Sikulova s 13.400 i Izraelka Valeria Maksiuta sa 13.300.

Na karikama je briljirao olimpijski pobjednik Kinez Chen Yibing (15.775), a slijedili su ga Rus Konstantin Pluzhinikom (15.650) i Ukrajinac Olexander Vorobiev (15.250).

Prilika za Marija i Tinu

Od naših reprezentativaca Marijo Možnik danas vježba na preči je u igri za broncu u fantastičnom društvu višestrukog svjetskog i europskog prvaka Slovenca Alježa Pegana i ukupno prvog u Svjetskom kupu, svjetskog doprvaka Epkea Zonderlanda. Ulaskom u finale i za Tinu Erceg otvorene su sve opcije na gredi i na tlu. Ipak, za zlato najviše šansi ima pobjednica u kvalifikacijama na obje sprave, Kineskinja Lu Sui.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije