Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mediji iz susjedstva

Srbijanski mediji: Hrvati rastužili Grke, ali i navijače iz Srbije!

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/20
10.11.2017.
u 10:59

"Dalić je u dvije utakmice na klupi Hrvatske pokazao više nego njegov prethodnik tijekom dvije godine. Hrvatska opet izgleda kao momčad"

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je maestralnu utakmicu protiv Grčke i u prvom susretu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji pobijedila 4:1.

Svi su puni hvale za naše nogometaše, a i mediji iz susjednih zemalja bili su oduševljeni vatrenima, kao i našim novim izbornikom Zlatkom Dalićem.

"Reprezentacija Hrvatske trasirala je put na Mundijal visokom pobjedom protiv Grčke u Zagrebu. Na Maksimiru, pred više od 30.000 navijača, "kockasti" su slavili 4:1, u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo", piše Dnevni Avaz, a Sport.ba hvali i izbornika.

Hrvatska nogometna reprezentacija
1/25

"Dalić je u dvije utakmice na klupi Hrvatske pokazao više nego njegov prethodnik tijekom dvije godine. Hrvatska opet izgleda kao momčad. Dalić je uspio u tako kratkom roku ostaviti svoj trag. Pomaknuo je Luku Modrića naprijed, vratio Ivana Strinića i gurnuo Kramarića na krilo. Epilog? Najteži poraz Grka u deset i pol godina (nakon 1:4 protiv Turske), šest golova u dvije utakmice (samo jedan manje od Čačićeve momčadi u osam utakmica, ne računajući 6:0 kod Kosova)".

Slovenski mediji nisu puno prostora posvetili našoj utakmici, ali bilo je dovoljno za pohvalu.

"Hrvatski nogometaši jako su blizu odlasku na Svjetsko prvenstvo. U Maksimiru su uvjerljivo pobijedili Grčku, bilo je 4:1. Superiornost pobjedničkog sastava potvrđuje 63 posto posjeda lopte, kao i broj udaraca u okvir gola - 8:3", piše Delo.

Srbijanski Blic pun je hvale za naše igrače, ali otkrio je i detalj zbog kojeg su u Srbiji navijali za Grčku. I ne, ne radi se (samo) o našem rivalstvu, već su imali drugi razlog.

 

"Prijetili su Grci pred susret s Hrvatima, uzdali se u granitnu obranu, ali je na Maksimiru zakazalo baš njihovo najjače oružje. Obrana im je potpuno podbacila, što su "vatreni" iskoristili da do vrha napune mrežu protivnika. Nogometaši Hrvatske napravili su golem korak ka Svjetskom prvenstvu, a osim Grčke, rastužili su i navijače Srbije. Naime, "orlovi" su se uzdali u kiks "vatrenih", jer bi njihovom eventualnom eliminacijom prešli iz četvrte u treću jakosnu skupinu na ždrijebu za Mundijal. Poslije prve utakmice jasno je da su za to jako male šanse.

Kurir taj detalj nije istaknuo, samo je pisao o utakmici.

"Vatreni" su prije dokvalifikacija sami sebi napravili problem, ali su ih ipak dohvatili predvođeni novim izbornikom Zlatkom Dalićem. Sinoć su za samo 50 minuta napunili mrežu Grka i približili se Mundijalu."

Komentara 116

HI
highfly
11:12 10.11.2017.

eto Večernji misli da nas Hrvate kao njih u redakciji zanima što su napisali srbi? iskreno koga boli k???

NE
nebuišlo
11:15 10.11.2017.

nakaradno, sam naslov govori da se radi o zemlji koja je navijala za Grčku, odnonosno protiv Hrvatske i vi prenosite njihove stavove???? mi svi jako dobro znamo što srbi misle, a ovo umobolno prenošenje vijesti iz srbije je samo dokaz tko upravlja večernjim.

MK
marko.kosmicki
11:33 10.11.2017.

a zašto nema vijesti iz samoe i fijija mene zanima kaj su oni napisali o ovoj tekmi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije