Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.03.2024. u 10:30

U ratu za ostanak na prijestolju nema milosti, pa makar to značilo izbaciti ljude koji su itekako mogli pomoći maksimirskom klubu

Samo jednim krugom oko maksimirskog stadiona ove subote mogli ste se uvjeriti koliko su Dinamovi navijači željno iščekivali demokratizaciju svog kluba. Redovi navijača pred šalterima za glasanje, nasmijana lica ljudi koji konačno mogu odlučivati, odnosno birati ljude koji će voditi njihov omiljeni klub. Među navijačima bilo je čak i 80-godišnjaka koji su strpljivo čekali na glasanje, ponosni da prvi put u životu direktno odlučuju o klubu. To je Dinamo kakav je uvijek trebao biti!

Izlaznost na izbore bila je 54 posto, što je za tako komplicirane izbore, u kojima su konačna pravila i procedure obznanjeni tek dan prije izbora u popodnevnim satima, ustvari doseg kao da na parlementarne izbore izađe 80 posto ljudi. Uglavnom, navijači su jedva dočekali izbore, Velimir Zajec na kraju je uvjerljivo dobio prvu rundu s 89 posto glasova, no i poraženom Otti Bariću sve čestitke, pokazao je da je gospodin, da mu je Dinamo u srcu, ponudio je i neke ideje koje sigurno mogu pomoći Dinamu. A taj pluralizam ideja i je osnovni cilj izbora.

No, u subotu su se, da se izrazimo rječnikom Formule 1, odigrale samo kvalifikacije, a prava utrka uslijedit će najvjerojatnije 10. ožujka, kada će se Velimir Zajec na predsjedničkim izborima suprotstaviti Mirku Barišiću, aktualnom predsjedniku. Ako je suditi po anketama, a one uvijek nabolje prikazuju puls naroda, predsjednik bi trebao postati Zajec, kojem prednost nad Barišićem daje između 80 i 90 posto anketiranih.

No, ovaj put neće glasati navijači, već članovi skupštine, a to je onda neka druga priča. Od 60 članova skupštine, Zajec ili Barišić za pobjedu trebaju 31 ruku. Startne pozicije su takve da Zajec ima 25 sigurnih glasova s liste Dinamovo proljeće, a u sljedećih 10-ak dana mora uvjeriti još šestoricu s "Barišićeve liste", odnosno liste od 35 imena koju je većinom glasova izabrao aktualni Izvršni odbor.

A da je među Barišićem i društvom zavladala panika najbolje pokazuju sramotne slike kada su u subotu neki njemu bliski članovi IO-a na glasanje za tih 35 imena dolazili sa šalabahterom! Barišićeva struja svjesna je da su Zajec i društvo najozbiljniji protivnici kojeg su ikada imali, pa ništa nisu htjeli prepustiti slučaju. A na tom šalabahteru jasno je pisalo - nikako glas dati Dragutinu Kamenskom i Vladimiru Gašparoviću! Mnogi su se zapitali zašto je Barišić prekrižio Dragutina Kamenskog, jednog od najvećih hrvatskih gospodarstvenika, čovjeka kojeg je sam upravo aktualni predsjednik zvao da pomogne klubu, odnosno zašto je otpisao i profesora Vladimira Gašparovića, čovjeka koji je nedavno spasio Barišića od smjene.

Zagreb: Poznati na utakmici Prve HNL, Dinamo - Gorica Zagreb: Poznati na utakmici Prve HNL, Dinamo - Gorica
1/7

Odgovor je jasan - nije bio uvjeren da će spomenuti dvojac na presudnom glasovanju za predsjednika glasati za njega. U ratu za ostanak na prijestolju nema milosti, pa makar to značilo izbaciti ljude koji su itekako mogli pomoći maksimirskom klubu.

I taj potez ustvari je najbolji pokazatelj koliko se Barišić i Hanžel boje definitivnog ulaska navijača, odnosno stvarne demokratizacije kluba. Demokratizacija i navijači bile su dvije najomraženije riječi dugogodišnjeg vladara Maksimirske 128 Zdravka Mamića, koji je takvo razmišljanje u velikoj mjeri uspio prenijeti i na svog dugogodišnjeg najlojalnijeg suradnika Barišića. Suradnika koji ga je sve do nedavno štitio i dugo odbijao osuditi kriminal kojeg je Mamić počinio.

I zato, pobjeda Zajeca nad Barišićem označila bi i definitivan kraj Mamićeve ere u Dinamu, odnosno konačan povratak Dinama navijačima.

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar Idler 3
Idler 3
10:57 03.03.2024.

Demokratizacija....hm, hm...koja/kakšna isto kak i odlučivanje navijača ? Za neupućene - i Hićo je demokratski došel na čelo NJ. Ni morti najbolša paralela no kaj krezubi i nadrogirani "navijač" nedavno došel iz Grčke uopće zna o vođenju nake obična firme, a pogotof jenog velkog kluba di se okreče puno nofcih ??? Kaj je i z ostalim članovima uprave - gdo je njih biral i kak ?

DI
dinol
11:50 03.03.2024.

Zajec je totalno inkompetentan za vodednje amaterskog a kamoli za veliki klub kao GNK dinamo! Nema ga 20 godina u nogometu i totalno je nebitan i u njegovoj voljenoj Grckoj! Za nekoliko mjeseca cekam komentare svih ” strucnjaka” , ” novinara” i drugih koji su zeljeli Zajeca! Katastrofa!!

NO
Noštromo
12:10 03.03.2024.

Neki što sad napadaju Zdravka itekako su veličali titule u Hnl, da ne pričam o pobjedana Dinama nad europskim velikanima. Moramu se priznat i koliko je nepoznatih igrača doveo, a prodao za milijunske eure. Vidjet cemo što nova vlast sa navijačima donosi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije