Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MRTVA UTRKA

Doznajemo: Zajec je već sad u prednosti nad Barišićem! Bit će prebjega s liste aktualnog predsjednika

Zagreb: 8. memorijalni turnir Mladen Ramljak, NK Dinamo - HNK Hajduk
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
03.03.2024.
u 07:00

Ne treba podcijeniti ljude koji su uz Barišića iako nas iz tabora Dinamovog proljeća uvjeravaju da oni neće u svojim redovima imati izdajica, da je tih 25 čvrsto uz njih kao armirani beton

Dočekali smo i to, nakon brojnih burnih sjednica Skupština, nakon slaganja novog Statuta, u Dinamu su jučer bili prvi demokratski izbori za novi saziv Skupštine. Članovi su mogli odlučivati između dvije liste, one pod nazivom Dinamo iznad svih koju je predvodio ugledni arhitekt Otto Barić i one kojoj je na čelu bio legendarni plavi Velimir Zajec s imenom Dinamovo proljeće. Članovi kluba mogli su internetski glasovati za jednu od tih dviju lista s 25 imena koja bi ušla u Skupštinu, kao i fizičkim dolaskom pod zapadnu maksimirsku tribinu od 9 do 19 sati. I od 13025 članova koji su imali pravo glasa, njih 7111 je glasovalo, što je jako dobra izlaznost od 54,6 posto. I čak više od očekivanog u postocima pobjeda je, očekivano, otišla na stranu Velimira Zajeca i liste Dinamovo proljeće. Dobili su 88,9 posto glasova naspram 11,1 posto koliko je dobila Barićeva lista.

Barić gospodski čestitao

U subotu ujutro nam je Otto Barić rekao da će, izgubi li, čestitati pobjedničkoj listi, što je odmah po objavi rezultata i učinio:

- Čestitam i źelim puno uspjeha. Nema predaje - napisao je na društvenim mrežama uz plavo srce.

Nakon uvjerljive pobjede oglasio se i Velimir Zajec:

- Jako sam zadovoljan. Zahvalio bih se gospodinu Bariću na korektnoj borbi. Mislim da smo odradili dobar posao. Isto bih se zahvalio svim članovima ove naše male skupine ljudi, koja je ustvari izuzetno velika jer su iza nas naši navijači. To je u ovom momentu najvažnije. Mi se svi nadamo da možemo pobijediti u izborima za predsjednika. Neće biti lagano. To će biti zanimljiva borba, nadam se da će biti gospodska kao što je sve dosad bilo. Moram reći da smo izuzetno zadovoljni kvalitetom, načinom kako se sve dosad odvijalo. Dinamo mora igrati kako je igrao u zadnje vrijeme, to je zasluga svih ljudi u klubu, ali i naša zasluga, kao i navijača koji ga izuzetno podržavaju - rekao je Zajec i zaključio:

- Kada smo vratili ime Dinamo, rekao sam: 'Imamo Dinamo!' Sada ću reći: 'Imamo Dinamovo proljeće!''.

I on se oglasio na društvenim mrežama:

- Fala svima na velikoj pobjedi! Ovo je pobjeda kao nekadašnje pobjede nad Zvezdom 3:0, i hvala svakom Cerinu i Cici na pogotku ili Mlinki na asistenciji. Sad moramo na Poljud i tu bi moral i ja doći pred gol - aludirao je na pobjedu plavih u Splitu kada je postigao pogodak.

I dok su članovi kluba glasovali online i fizički u Maksimiru, članovi Izvršnog odbora kluba tražili su između svojih 87 kandidata onih 35 koji će ući u novi saziv Skupštine. Dok su Otto Barić i Velimir Zajec sa svojim sljedbenicima došli u Maksimir i na tabletima pritisnuli za koju listu će glasovati, članovi Izvršnog odbora odlučivali su u maksimirskim odajama o tome tko će u Skupštinu s liste koju predvodi predsjednički kandidat Mirko Barišić, još uvijek aktualni predsjednik Dinama.

Barić i Zajec bili su otvoreni za javnost, vrlo korektno su govorili o suparničkim kandidatima i listama, iz Barišićeve struje nije dolazilo ništa sve do podneva kad je objavljeno 35 imena koja će s te liste ući u Skupštinu. No, vjerovali ili ne, kad je službeni Dinamo objavio imena tih 35 ljudi, u 'stožeru' Dinamovog proljeća bilo je slavlje. Prvo, iznenađenje je bilo što na toj listi nije bilo očekivanih nekoliko imena, prije svega legende Stjepana Deverića, potom Vladimira Gašparovića koji je radio na novom Statutu Dinama,a pogotovo Dragutina Kamenskog koji je jedno vrijeme figurirao i kao mogući novi predsjednik Dinama, te Željko Marković iz agencije Ban tours koji je bio vrlo važan u Dinamu posljednjih godina.

Zajec u prednosti pred Barišićem

No, zašto veselje u redovima skupine Dinamo proljeće? Spomenuli smo da su se veselili kad su vidjeli Barišićevu listu od 35 njihovih imena, na tom su popisu prepoznali ljude koji će, kad se sastane Skupština, zapravo biti na njihovoj strani. Uostalom, uvijek je bilo pitanje hoće li i koliko biti 'prebjega', tko će za koga glasati kad se bude birao predsjednik kluba. Eto, Velimir Zajec i lista Dinamovo proljeće pobijedila je Ottu Barića u navijačkim izborima i sad će se na Skupštini boriti s Barišićevom listom. A kakve su informacije bile tijekom dana, Dinamovo proljeće bi u Skupštini moglo imati i šest ili sedam glasova s Barišićeve liste što bi značilo da će Zajec pobijediti Barišića kad se bude birao predsjednik Dinama. No, za to ipak valja pričekati Skupštinu koja bi se trebala održati 11. ožujka. Ne treba podcijeniti ljude koji su uz Barišića iako nas iz tabora Dinamovog proljeća uvjeravaju da oni neće u svojim redovima imati izdajica, da je tih 25 čvrsto uz njih kao armirani beton.

U svakom slučaju bit će zanimljivo iza kulisa do sjednice Skupštine, a onda na njoj još zanimljivije, čini se da Zajec ima 'pole position' i da bi mogao slaviti nad dugovječnim Mirkom Barišićem.

Komentara 3

BL
blekpanther
12:45 04.03.2024.

Samo naprijed ne demokratskim načinom do demokratskih izbora, prebjegi,izdaja i kupovina, nek nam Bog pomogne!

Avatar mrIvan
mrIvan
07:10 03.03.2024.

Dakle, jedno seniora ćemo zamijeniti drugim. Uspjeh, nema što!

OT
otrovnijezik
07:32 03.03.2024.

Bit će prebjega. Normalno i to onih najgorih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije