Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRĐAVO, POPUCALI KROVOVI...

Sramota za hrvatsku reprezentaciju: Rusi ostali šokirani onim što su doživjeli u Splitu

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
16.11.2021.
u 11:09

Travnjak je u utakmici s Rusima nakon višesatnog pljuska bio u katastrofalnom stanju, a krov na zapadnoj tribini rupičast je i prokišnjava. Novinarska mjesta visoko pod poljudskim svodom, na kojima su sjedili i šokirani Rusi, bila su natopljena vodom i posve neprimjerena za rad.

Split je kao domaćin hrvatskoj reprezentaciji i ovoga puta položio ispit s visokom ocjenom i nametnuo kandidaturu za sljedeća domaćinstva vatrenih. Tako je Split u protekle dvije godine, besprijekorno, čak četiri puta ugostio nacionalnu momčad, u utakmicama s Mađarskom, Slovenijom, Portugalom i Rusijom, što je jednako broju utakmica naše reprezentacije na Poljudu između 2008. i 2015. godine.

Čudesan magnetizam kojim zrači do vrha napunjena poljudska školjka uzbudljiv je, jedinstven i neponovljiv doživljaj, onaj od kojeg se čovjek naježi! Međutim, “dubinsko skeniranje” stanja splitskog stadiona otkrit će da je on daleko od modernih europskih standarda. Tako je poljudski travnjak u utakmici s Rusima nakon višesatnog pljuska bio u katastrofalnom stanju, a krov na zapadnoj tribini rupičast je i prokišnjava. Na utakmici s Rusijom novinarska mjesta visoko pod poljudskim svodom, na kojima su sjedili i šokirani Rusi, bila su natopljena vodom i posve neprimjerena za rad. Sljedeći put kad će padati kiša možda će na Poljudu pokisnuti i svečana loža, u kojoj će sjediti najviši državni ili svjetski nogometni dužnosnici. Ili još gore – publika.

Tako se ponovno vraćamo na potpun nerazmjer između rejtinga hrvatske reprezentacije i uvjeta u kojima se ona stvara i nastupa kao domaćin. Hrvatska je drugoplasirana reprezentacija svijeta, članica je elitne skupine Lige nacija s 11 najvećih europskih selekcija, upravo se plasirala na šesto veliko natjecanje zaredom, a ne posjeduje ni jedan jedini stadion koji bi baš po svim kriterijima bio na visokoj europskoj funkcionalnoj razini.

Hrvatska se već oprostila od ruševnog Maksimira, riječka je Rujevica “bombončić” kapacitetom premali za domaćinstvo velike utakmice, a osječki Gradski vrt nema krov i uskoro ide “u rashod”, jer u Osijeku niče novi stadion, a on je odavno probio sve rokove završetka gradnje.

Tako smo ostali samo na Poljudu, 42-godišnjoj ocvaloj ljepotici, na kojoj nije bilo ozbiljnijih zahvata, ali ona je i takva, načeta hrđom i popucalih krovova, nažalost jedina u Hrvatskoj prikladna za domaćinstvo susreta s elitom svjetskog nogometa koja nam dolazi u lipnju i u rujnu sljedeće godine.

>> Pogledajte proslavu na Poljudu

Komentara 115

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
11:36 16.11.2021.

I tak, to su baš tim riječima Rusi izjavili i to baš za VL?

YE
yelloman
11:30 16.11.2021.

Hrvati na svjetskom prvenstvu u Rusiji ostali sokirani stanjem ruskih cesta. Rupa na rupi a Hrvati navikli na izvrsne autoceste ostali sokirani.

VI
vidum
11:26 16.11.2021.

Šteta što su izgubili. Da su ostali neporaženi, puno manje bi im smetalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije