Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

Splitski Uragan predstavlja IHoF 2016. laureata - Ray Sefo

Ray Sefo
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/9
13.11.2016.
u 14:18

Hrvatska publika pamti Raya Sefa s velikog "K1 Grand Prix finala" iz 2012.godine u kojem ga je za titulu u zagrebačkoj Areni nakon tri runde pobijedio naš Mirko Filipović

U ljeto 2012.godine u gradu pod Marjanom u organizaciji i promociji JJK Uragan održano je prvo izdanje Kuće slave borilačkih sportova (Hall of Fame of Martial Arts) na kojem su prva priznanja u kategoriji "Legende borilačkih sportova" (osvajači europskih, svjetskih ili olimpijskih medalja) dobili Branko Cikatić i Damir Škaro iz Hrvatske.

Među nizom slavnih osvajača medalja u ovoj "kraljevskoj" kategoriji sljedeći velikani bili su Amerikanac Don Dragon Wilson i još jedan Hrvat Siniša Andrijašević. Još jedan velikan je već sljedeće 2014.godine zaslužio istu počast a to je bio Nizozemac Ernesto Hoost koji je 2015.g. postao i ambasador Kuće slave.

Da organizatori iz JJK Uragan misle ozbiljno, pokazuju i s popisom laureata i za ovu godinu gdje ćemo najprije predstaviti još jedno veliko ime koje će primiti najprestižniju nagradu "Martial Arts Legend" a to je Novozelanđanin Ray Sefo koji je šesterostruki svjetski muay thai prvak te je osam puta bio finalist K"1 World Grand Prix" turnira. 

Ovaj 46-godišnjak koji danas živi u Las Vegasu (SAD) gdje je član trenerskog UFC teama "Xtreme Couture Teama" čiji je osnivač i glavni trener jedan od legendi UFC-a i bivši UFC šampion Randy Couture, svoje najimpresivnije rezultate ostvario je u muay thaiju i kickboksingu gdje se borio sa svim najboljim teškašima i super-teškašima svijeta poput Tyron Sponga, Semija Schilta, Badr Harija, Petera Aertsa, Le Bannera, Ernesta Hoosta, Andya Huga, Boba Sapa, Mike Bernarda, Musashija.

Hrvatska publika ga pamti s velikog "K1 Grand Prix finala" iz 2012.godine u kojem ga je za titulu u zagrebačkoj Areni nakon tri runde pobijedio naš Mirko Filipović

Svoju borilačku karijeru započeo je kao mladi i perspektivni boksač koji je nanizao nekoliko pobjedničkih mečeva u Novom Zelandu a potom u SAD-u, dok je posebno zapažen bio u amaterskom kickboksingu gdje u Novom Zelandu i Oceaniji nije imao posebne konkurencije a također se okušao u MMA-u u nekoliko borilačkih promocija (Hero s, Strikeforce i WSOF).

Kako je izgradio zavidnu reputaciju kao borac, godine 2013. Ray Sefo postaje osnivač i predsjednik američke WSOF promocije u kojoj je čak i nastupao kao borac. 

Danas, WSOF kojoj je Sefo na čelu slovi jedna od najboljih borilačkih promocija u SAD-u dok američki NBC Sport polaže ekskluzivno pravo na istu priredbu za prijenose i broadcasting. Svoj uspjeh Sefo je potvrdio s nizom borilačkih turnira po cijelom SAD-u dok je 2015.g. započeo s nadogradnjom svoje promocije odnosno organizacijom "WSOF Global Championship" (Kina) pa potom u veljači 2016.g. u Japanu te u srpnju ove godine na Filipinima. 

Nakon Zagreba, Ray Sefo dolazi u Split, ali ovaj put ne na još jedan veliki meč već po veliko priznanje koje je kao legenda borilačkog sporta svakako zaslužio!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije