Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Split napravio čudo u Beogradu i senzacionalno srušio Partizan poslije 27 godina

Split: KK Split  i KK Partizan susreli se u utakmici ABA Lige
Ivana Ivanovic/PIXSELL
05.02.2024.
u 21:11

Prvi put iz 18 pokušaja u ABA ligi uspjeli su pobijediti beogradski klub kada se to gotovo nitko nije nadao.

Košarkaši Splita otputovali su kao veliki autsajderi u Beograd na utakmicu protiv favorita Partizana u sklopu 19. kola ABA lige i napravili pravo čudo. Žuti nikada nisu slavili protiv srpskog kluba u regionalnom natjecanju, pa su imali vrlo težak zadatak protiv momčadi koje vodi Željko Obradović. 

Splitska momčad je dominirala protiv Partizana u njegovoj dvorani i ostvarila pobjedu od 74:67. Nevjerojatno zvuči da je ovo Splićanima prva pobjeda protiv Partizana u ABA ligi. Prvi put iz 18 pokušaja u ABA ligi uspjeli su pobijediti beogradski klub kada se to gotovo nitko nije nadao.

VEZANI ČLANCI:

Zadnji put su pobijedili Partizan davne 6. veljače 1997. u Solunu u grupnoj fazi Eurolige kada je naš klub slavio 82:71. Vrhunsku utakmicu odigrali su Amerikanci u Splitu, Shorter je zabio 18 koševa, a Sullivan 15. Najbolji kod domaćina bio je Nunnally s deset koševa, ali to nije moglo pokvariti slavlje žutih. 

Ključne riječi

Komentara 4

NE
Neretva93
21:33 05.02.2024.

Čuda se događaju od kada su kladionice na tržištu! Igrači (oni znaju rezultat unaprijed) moraju sebi osigurati mirovinu.

Avatar barba_arba
barba_arba
21:17 05.02.2024.

Bravo

LA
lakočemo
12:47 06.02.2024.

Bravo dečki samo naprijed !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije