Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doigravanje košarkaša

Split na korak do pehara nakon 21 godinu; Rimac: Za naslov moramo biti još bolji

Ivana Ivanović / Pixsell
29.05.2024.
u 23:00

Splićane može radovati činjenica da su, uz Shortera, u ovoj pobjedi prednjačila dvojica mladih igrača - Kučić (21 koš, 5 trica) i Tišma (10 koševa, 9 skokova, 2 blokade)

Košarkaši Splita došli su na korak do naslova prvaka Hrvatske kojeg čekaju 21 godinu još od vremena kada su za žute igrali Dino Rađa, Jure Zdovc i današnji izbornik Josip Sesar.

Nakon pobjede u drugoj, zadarskoj, utakmici, Splićani su pobijedili Zadrane (87:77) i u prvoj utakmici na Gripama pa će u petak pred svojom publikom imati priliku za osvojiti naslov.

Ne uspiju li u tome u petak imat će još jednu priliku u Zadru ali tada u takozvanoj majstorici, vjerojatno u punom Višnjiku.

Dakle, pred žutima je generacijska prilika do koje su došli zahvaljujući sjajnoj predstavi Amerikanca Shanona Shortera koji je u posljednjoj četvrtini zabio 16 od svojih 29 koševa. U posljednjih deset minuta Shorty je zabio četiri trice, dvije preko najboljeg Zadrova igrača Luke Božića (25 koševa ali i pet izgubljenih lopti) koji je dvoznamenkaste suigrače imao u Drežnjaku (15), Lakiću (14) i Mazalinu (11) no to nije bilo dovoljno za slomiti raspoložene žute.

A u redovima pobjednika utakmicu karijere odigrao je mladi razigravač Vito Kučić (21 koš, pet trica) a opet se iskazao i krilni igrač Boris Tišma (10 koševa, 9 skokova, 3 asista i 2 blokade). No, da bi se u petak na Gripama pjevala ona Gibonijeva "Mi smo prvaci" trojica raspoložena igrača neće biti dovoljna, posebno ne ako Shorter ne odigra ovako briljantno.

- Presudila je individualna kvaliteta. Uvijek se traže pojedinci koji ovakve utakmice mogu prelomiti a ja držim da su Kučićeva serija u prvom i Shorterova u drugom poluvremenu bile presudne.No, da bismo u petak dobili morat ćemo našu igru dići na još višu razinu jer očekujem 20 posto bolji Zadar - ustvrdio je Splitov trener Slaven Rimac.

Nadmudrivši svojeg kolegu, Splitov trener Slaven Rimac doveo je Zadrova stratega Danijela Jusupa u nezavidnu situaciju. Naime, ne osvoji li naslov s momčadi kojoj su to svi predviđali, bez obzira na dobre igre u ABA ligi, Jusupu neće biti lako zadržati posao u gradu košarke u kojem se priznaju samo trofeji.

- Split je zasluženo pobijedio, bili su bolji. Napadački su napravili neke promjene i mi se u pripremi za četvrtu utakmicu na to moramo pripremiti. Shorter je danas bio izuzetno nadahnut, on je faktor koji je odlučio. Moramo se sabrati i doći spremni na četvrtu utakmicu - kazao je Jusup upitan nije li Božić u završnici previše solirao:

- Solirao je i Shorter ali je pogađao. To vam je moj odgovor na vaše pitanje.


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije