Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa sjednice Gradskog vijeća:

Split će biti domaćin reprezentaciji, ali Savez se mora ispričati

Na utakmici Hajduka na Poljudu osvanule Cinestar kokice veličine slona
Foto: Damira Kalajžić
1/5
19.06.2019.
u 19:08

U interesu hrvatskog nogometa tražimo od Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk žuran dogovor na zajedničkom sastanku, uz nazočnost predstavnika Grada Splita

Nakon što je iz HNS-a stigla vijest da će u kvalifikacijama za EP hrvatska nogometna reprezentacija 10. listopada na Poljudu ugostiti Mađare na noge se digao cijeli Split.

Iz Hajduka su poručili da ne žele 'da se atmosfera podjela i antagonizma prelije na utakmicu reprezentacije i sigurno neće sudjelovati u organizaciji dvoboja u takvim okolnostima'.

>> Pogledajte što je Davor Šuker rekao o gostovanju reprezentacije na Poljudu

Naravno, javila se Torcida te neke braniteljske udruge, a danas je dočekana i sjednica Gradskog vijeća.

Vatreni trebaju biti domaćini Mađarima u Splitu, ali Hajduk i Grad Split su poručili kako nisu dobili nikakvu obavijest.

Hrvatski nogometni savez zapravo ni ne treba dopuštenje Hajduka za organizaciju utakmice, jer Poljud je ipak gradski stadion, ali im treba zeleno svjetlo Grada. 

Gradsko vijeće je u priopćenju jednostavno poručili - neka se oni međusobno dogovore:

'Gradsko vijeće Grada Splita želi dolazak hrvatske nogometne reprezentacije u naš grad i odigravanje službene kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacije Mađarske na Gradskom stadionu Poljud.

Gradsko vijeće Grada Splita traži od Hrvatskog nogometnog saveza korjenitu promjenu dosadašnjeg odnosa vodstva Hrvatskog nogometnog saveza prema Gradu Splitu i Hrvatskom nogometnom klubu Hajduk, koji se najbolje ogleda u činjenici što je hrvatska nogometna vrsta u službenim utakmicama u Splitu gostovala svega dva puta u posljednjih 20 godina, od čega jednom bez publike.

Zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema našem gradu i klubu potrebna je isprika Hrvatskog nogometnog saveza, kao čin dobre volje i korak prema ozdravljenju hrvatskog nogometa i jačanju zajedništva.

U interesu hrvatskog nogometa tražimo od Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk žuran dogovor na zajedničkom sastanku, uz nazočnost predstavnika Grada Splita, a sve u svezi postizanja rješavanja brojnih devijacija i nagomilanih problema koji duže vrijeme opterećuju hrvatski nogomet, kao i zajedničkog dogovora vezano za organizaciju željenog nogometnog susreta u našem Gradu Splitu.'

Komentara 20

KA
karlodrago
19:18 19.06.2019.

Kome će se Split ,Hajduk i Torcida ispričati za nerede ,svastiku ,žarenje ,paljenje i igranje bez gledaca na utakmicama.

WT
Wtf
19:24 19.06.2019.

Preko 90% Splita, Dalmacije i Hercegovine jedva čeka utakmicu da podrži naše momke, o ostali po profilima se doslovce vidi da su ljevičari i par zatucanih navijača. Brbiću, gdje je Srna, Krovinović, Perica i druga pojačanja i sponzori!? Problema je bilo i ima ih ali se rješavaju.

NI
nik83
19:26 19.06.2019.

Koje su to veličine! Njime se netko, pazi, mora ispričati! Za što? A oni nevinašca nikad nikome nisu učinili išta loše? Poslati to u rodno mjesto i gotovo, to nije zaslužilo da im svjetski doprvaci dolaze!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije