Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split

Torcida: 'Baš zato što volimo Hrvatsku nismo digli ruke od nje'

Torcida
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/7
18.06.2019.
u 14:50

Ne sjećamo se da je netko od čelnika HNS-a prolijevao suze zbog toga što djeca rođena krajem prošlog stoljeća kao i na početku 21. stoljeća ne mogu gledati svoje nogometne idole u hrvatskom Splitu

Hrvatski nogometni savez odlučio je kako se utakmica kvalifikacija za EP Hrvatska – Mađarska igra u Splitu.

Uslijedila su priopćenja Hajduka i HNS-a, a oglasile se u se i pojedine braniteljske udruge iz Splita i Dalmacije. Sada se na svom Facebooku oglasila i Torcida.

>> Pogledajte što je Davor Šuker rekao o gostovanju reprezentacije na Poljudu

Evo što piše u njihovu priopćenju:

"KN Torcida je zbog posljednjih medijskih natpisa, dužan ovim putem reagirati i iznijeti svoj stav u vezi mogućeg odigravanja utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu. Za onaj dio hrvatske javnosti koji je prespavao posljednjih dvadesetak godina hrvatskog nogometa te su ih iz dubokog sna probudile braniteljske udruge i pozivanje HNS-a na dobrobit djece, moramo ponoviti jednu činjenicu.

Od 1998. godine do danas u Hrvatskoj je odigrano 66 službenih utakmica, od kojih u Splitu – samo dvije. I od kojih jedna, zaslugom HNS-a i bez gledatelja. Ne sjećamo se u tih dvadesetak godina nikakvih braniteljskih priopćenja, pozivanja na žrtve domovinskog rata, na zajedništvo i krv hrvatskih ratnika kao što se ne sjećamo prozivanja odgovornih zbog onemogućavanja odigravanja nogometnih utakmica hrvatske reprezentacije u hrvatskom Splitu.

Ne sjećamo se da je netko od čelnika HNS-a prolijevao suze zbog toga što djeca rođena krajem prošlog stoljeća kao i na početku 21. stoljeća ne mogu gledati svoje nogometne idole u hrvatskom Splitu.

Jedino čega se mi sjećamo je vaša šutnja svih ovih godina, vaše ruganje s hrvatskim Splitom i hrvatskim nogometnim klubom Hajduk, vaše ignoriranje i omalovažavanje navijača Hajduka. Nepravda i kriminal u hrvatskom nogometu uz podršku bivšeg i sadašnjeg vodstva HNS-a stvorili su nakon svih ovih godina kod nas samo još jaču mržnju prema vama i još veću želju za otporom. Dijelite pare kao mafija plijen te se ponašate prema Splitu kao provinciji koju ste odlučili malo zapišati svojim dolaskom.

E pa neće moći.

Torcida
1/7

Svima koji dovode u pitanje naše domoljublje poručujemo da baš zato što volimo Hrvatsku i nismo digli ruke od nje. Borili smo se i borit ćemo se protiv ovakvog HNS-a i ljudi koji ga vode. Naša je dužnost da svojoj djeci i budućim generacijama ostavimo u nasljeđe nogomet kojim neće upravljati kriminalci.

Oglašavamo se jer nas niste i nećete utišati. Zbog onoga što smo bili i što ćemo biti. Zbog onog dijela branitelja koji nam se obraća s isprikama zbog licemjernog javljanja nakon desetljeća šutnje. Desetljeća u kojima se oko nas, a valjda i oko vas, zatiralo sve što čini naše ideale, a sijala korupcija, poticala sprega mafije i politike.

Jeste se danas probudili, pogledali oko sebe i našli upirati prstom u navijače i Hajduk? One rijetke, ako ne i jedine koji se bore? Nas ste našli optuživati da smo protiv?

Vratite se u san, uspavane ljepotice.

Nismo mi protiv mi smo za. Za čisti nogomet, za Hrvatsku koja neće biti odraz močvare koju ste svojom šutnjom omogućili. Za reprezentaciju koja odražava sve te ideale.

Torcida Split"

Ključne riječi

Komentara 36

DI
dirižabl
15:23 18.06.2019.

Svastika, šoranje vatrogasaca.....jednostavno ste sami sebe ubili, javnost vam je okrenula palac dolje

ZA
zadar1
15:05 18.06.2019.

ma zabraniti vas treba zakonom!!! par glupana koji se predstavljaju kao voditelji navijaca hajduka...sramota!!!

WT
Wtf
15:09 18.06.2019.

Nekadašnja torcida je palila jugoslavensku zastavu, ova je protiv hrvatske reprezentacije i sad ste protiv legendarne četvrte gardijske brigade! Tužan dan. E moja djeco izgubili ste busolu i osramotili se, mamića više nema, izbornik nije marioneta i reprezentacija dolazi u Split, čak je i Bruno Marić maknut, ostale su sitnice još. Dozvolili ste da vodaju neuspješni likovi koji vodaju Budu Lončara po ložama, gdje su pojačanja i sponzori, gdje će nas priča NH odvesti, dinamo će uvijek imati 40 milijuna kuna godišnje od grada Zagreba, Mađari će nakon stadiona, u Osijek početi ulagati u igrače, a misković će naći nekog investitora i dignuti rijeku, a mi!? Kako je rekao Tudor dobro je dotle imaš koga prodati. Grad Split nek preuzme na sebe, 90% Splita želi reprezentaciju. A mamić u najtežim danima ispada da je govorio istinu za jugonostalgiju kod nekih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije