Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslali priopćenje

I branitelji se uključili u raspravu treba li Hrvatska protiv Mađara igrati na Poljudu

Milenijiska fotografija Šime Strikomana na Poljudu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
17.06.2019.
u 15:07

Zahtijevamo i ne prihvaćamo nikakve razloge da se ova, kao ni sljedeće utakmice nacionalnih vrsta ne igraju u Splitu - navedeno je u priopćenju.

Vijest da je Split dobio domaćinstvo kvalifikacijske utakmice protiv Mađarske još uvijek je goruća tema u hrvatskom nogometu.

I dok su mnogi s oduševljenjem dočekali informaciju da je HNS uvažio želju izbornika Zlatka Dalića i igrača, u Hajduku nisu mogli sakriti razočaranje. 

Predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić istaknuo je da se Hajduk tu nije ništa pitao, naglasio da jednostrane odluke potenciraju daljnji antagonizam, pa je, nažalost, narednih dana nastavljeno dugogodišnje nadmudrivanje na relaciji Hajduk - HNS.

U javnu traspravu su se uključile i braniteljske udruge, preciznije, Koordinacija udruga ratnih postrojbi Splitsko-dalmatinske županije, Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita i stradalničke udruge Domovinskog rata grada Splita i SD županije.

Na adresu Gradskoga vijeća, gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i Hajduka u ponedjeljak je stiglo sljedeće priopćenje:

- Tko, zašto i u čije ime uskraćuje pravo hrvatskom Splitu da uživa u igri hrvatske nogometne reprezentacije? Sve hrvatske reprezentacije su snažno bilo hrvatskog naroda. Nikakve nesuglasice ne smiju biti razlog onemogućavanja organizacije nacionalnih utakmica na gradskim stadionima, pa tako ni na Gradskom stadionu Poljud. 

Moderna Republika Hrvatska stvorena je velikim i neupitnim zajednistvom, krvlju i žrtvom hrvatskih ratnika, uz snažnu potporu hrvatskog naroda. Zahtijevamo i ne prihvaćamo nikakve razloge da se ova, kao ni sljedeće utakmice nacionalnih vrsta ne igraju u Splitu - navedeno je u priopćenju.

 



 

Komentara 26

GE
genex
15:28 17.06.2019.

kratko,glasno i jasno! brothers in arms!

WT
Wtf
16:10 17.06.2019.

Cijela Dalmacija i Hercegovina žele gledati reprezentaciju i pozdraviti momke koji su nas uveselili prošlo ljeto, baš me zanima tko će ispriječiti dolasku reprezentacije. Nema više mamića u savezu ni izbornika marionete, čak je i bruno Marić odstranjen. Poruka torcidi i navijačima nemojte dozvoliti da nas vode oni koji su budu lončara su dovodili u svečenu kožu.

DU
Deleted user
15:53 17.06.2019.

Totalno luda država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije