Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMIR MIKEC

Splićanin sa srebrom za Srbiju: Split sam morao napustiti 90-ih iz dobro poznatih razloga

Shooting - Men's 10m Air Pistol - Medal Ceremony
Foto: Ann Wang/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
05.08.2021.
u 18:30

- Čak su me i Novljani svojatali, jer sam živio u Herceg Novom.

Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju za Srbiju u disciplini zračni pištolj 10 metara, što ne bi bilo toliko zanimljivo u Hrvatskoj da nije rođen 31. ožujka 1984. u Splitu. Koji je napustio početkom rata pa objasnio zašto tijekom nedavnog istupa za srpski Objektiv.

- Split je danas Hrvatska, ali rođen sam u Jugoslaviji. Vidimo što se događa s Teslom i novčićima. Čak su me i Novljani svojatali, jer sam živio u Herceg Novom - počeo je pa nastavio:

- Morao sam napustiti Split devedesetih iz dobro poznatih razloga, posljednjim brodom otišli smo za Herceg Novi, gdje smo bili do 1997. godine, od tada sam Beograđanin.

Shooting - Men's 10m Air Pistol - Final Tokyo 2020 Olympics - Shooting - Men's 10m Air Pistol - Final - Asaka Shooting Range, Tokyo, Japan - July 24, 2021. Damir Mikec of Serbia reacts REUTERS/Ann Wang ANN WANG
Foto: Ann Wang/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Te izjave pobudile su niske strasti u Srbiji, prvenstveno zbog objave neposredno prije proslave Oluje. Iako Mikec vjerojatno nije mislio ništa loše i moguće da su mu izjave izvučene iz konteksta, Split je oduvijek bio dio Hrvatske, a Hrvatska je bila dijelom Jugoslavije. Tako nešto nije moguće osporiti.

Inače, Mikecu su roditelji s tatine strane iz Novog Mesta, otac je rođen u Bitolju, pokojna majka u Senti. Ima dva starija brata, jedan od njih mu je i trener. Također, djed mu je bio istaknuti oficir u JNA s čak 17 prekomandi tijekom karijere.

>>> Doček Tinu Srbiću

Komentara 36

MA
Masnica3
19:34 05.08.2021.

Imali su problema to nitko ne osporava kao i mi Hrvati u Vojvodini. Ratno vrijeme je bilo teško za sve one koji nisu svoj na svome . Ali mi nevmrzimo nikoga i nismo poveli rat protiv svojih susjeda. Nitko nee zamjera što su otišli ali im se zamjera što ne priznaju što su radili od 91 do 95. Sigurno je puno nedužnih otìšlo 95 , ali ih je otislo i 91 i 92.

DU
Deleted user
21:09 05.08.2021.

Ne treba lagati, imam prijatelja Srbina, jako puno, neki su zajedno samnom branili RH, neki su šutili radili i obitelj prehranjivali i živi su i zdravi i dan danas. E oni koji su se kur--li sa JNA i srpstvom samimi su otišli jer su se nadali da će se sa JNA vratiti ko pobjednici, Tada bi vidjeli puuuno veću Srebrenicu.

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
04:37 06.08.2021.

Čovjek je samo stjecajem životnih okolnosti rođen u Splitu, ali nije Splićanin. Ne razumijem naslov? Čemu to medijsko prisvajanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije