Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fabio Capello

'SP u JAR-u bit će moj najveći izazov'

Fabio Capello
Reuters
04.12.2009.
u 11:07

Fabio Capello (63), izbornik engleske nogometne reprezentacije, smatra nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici 2010. godine krunom vlastite karijere.

- Bit će to velik test, zapravo najteži test u mojoj trenerskoj karijeri. Prvi sam put udahnuo atmosferu Svjetskog prvenstva, taj osjećaj. Da, mogu ga osjetiti. Vrlo je uzbudljiv - izjavio je Capello po dolasku u Južnoafričku Republiku uz dodatak:

- Nova je to okolnost za mene. Drukčije je to u igračkim danima. Tada čovjek misli samo na sebe. Ovako, kao izbornik, moraš misliti na daleko više stvari, odlučivati, provjeravati...

- Sljedećih će pet mjeseci uistinu biti važno, baš zbog svih odluka koje su pred nama. Radim na tome. To je moj posao. Želim doći do finala Svjetskog prvenstva i imam stoga ogromno povjerenje u vlastitu momčad, kao što sam uvijek imao u igrače koje sam vodio.

Istodobno, talijanski izbornik Marcello Lippi otkrio je da je s Capellom imao srdačan susret po dolasku u Cape Town.

- Sreo sam ga u hotelu. Sjeli smo i popili pivo. Složili smo se da je velika šteta što i treći talijanski trener, veliki Giovanni Trapattoni (izbornik Irske, op. a.), nije ovdje s nama - kazao je Lippi dodavši:

- Volio bih s Fabijem sjesti opet, recimo taman uoči finala SP-a koji će Italija i Engleska igrati 11. srpnja.

Sam je Capello na konferenciji za novinare u Cape Townu izjavio da se ne boji eventualne "skupine smrti", te da se nada da će jedna afrička reprezentaciju u JAR-u napokon ući u polufinale.

- Naravno da bi bilo teže probiti se u drugi krug u konkurenciji triju jakih suparnika. No, želimo li otići do kraja, moramo dobiti sve najbolje momčadi. Zato nije važno protiv koga ćemo igrati u skupini.

- Afričke momčadi? Vjerujem da bi ovaj SP mogao biti prekretnica, da će jedna reprezentacija ući u polufinale. Najveći kandidat za to po meni su Bjelokošćani. Gledao sam ih protiv Njemačke u Gelsenkirchenu i mogu reći da mi se čine iznimno jakom reprezentacijom - zaključio je Capello.

Komentara 3

OB
-obrisani-
14:40 04.12.2009.

Fabio Capello zna da mu trebaju neki jači suparnici da spremi Engleze za sraz sa najboljima. Naime u grupi sa Ukrajinom i Hrvatskom Englezi se nisu trebali ni dobro zagrijati i brzo su tu prohujali. Sada jim treba neki ozbiljan protivnik da moraju odigrati na puno i spremiti se za World Cup.

OB
-obrisani-
15:12 04.12.2009.

Da je biti u sljedećim kvalifikacijama za EP sa slovenijom, a ako ima Boga bit ćemo, kakve ćeš knedle gutati patriote, iste onakve kakve si gutao svaki put kad smo vas razbili. I vjeruj, svaki put ćemo vas dobit.

TO
tomislavcity88
15:37 04.12.2009.

haha...patriote ti pojma nemaš...znaš li ti koliko englezima znače dvije pobjede protiv jake hrvatske?! to je njih i podiglo, posebno ona pobjeda u maksimiru, tada im se vratilo izgubljeno samopouzdanje! a onaj poraz hrvta na wembleyu to je nešto drugo, repka nam je bila desetkovana drugačije nije moglo završiti(možda je moglo bit gol-dva manje ali eto što sad?) a što se tiče ukrajine...hm...pa nisu englezi tako lako prešli preko ukrajinaca, u londonu su tijesno pobijedili a u kijevu su poraženi i taktički i igrački! al to još nitko ne uzima u obzir to će se tek vidjeti kad izgube prvu utakmicu na SP i onda će početi novinarska razglabanja kao i uvijek! tako da englesku nesmatram baš tako jakom reprezentacijom. španjolci su u prvom planu, prate ih nizozemci te njemačka jer njemci su njemci i s njima se nikad ne zna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije