Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZULTATI TO NE POKAZUJU

Southgate nahvalio Maguirea i ponovo šokirao engleske medije: On nam pomaže pobjeđivati

Harry Maguire
Luka Stanzl/Pixsell
29.09.2022.
u 17:36

- Znam da svi sad govore kako je on meni osobno važan. Ali ne, on nije važan meni, on je važan nama - opravdava se Southgate koji ga u pravilu ne izostavlja iz sastava ako ne mora od prošlog Svjetskog prvenstva.

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate nastavlja iznenađivati engleske medije svojim potezima.

U posljednjoj utakmici Lige nacija Engleska i Njemačka remizirale su 3:3.

Nakon što je bio jedan od najgorih na terenu i izravan krivac za prvi gol Nijemaca te izgubio loptu prije drugog gola, Harry Maguire dobio je od svog izbornika samo pohvale.

Maguire je krivo dodao i potom skrivio jedanaesterac kod prvog gola Njemačke, a prije drugog je u protivničkoj polovici izgubio loptu što je rezultiralo polukontrom i pogotkom Havertza. 

Nakon loših igara u Manchester Unitedu i novih kritika britanskih medija na račun njihovog stopera nakon Lige nacija, izbornik Southgate potpuno stoji iza njega.

- Znam da svi sad govore kako je on meni osobno važan. Ali ne, on nije važan meni, on je važan nama - opravdava se Southgate koji ga u pravilu ne izostavlja iz sastava ako ne mora od prošlog Svjetskog prvenstva. 

- Zašto ga postavljamo u sastav? Zato što je on jedan od igrača koji nam daje najviše šansi pobijeđivati. Zbog toga bismo svi trebali htjeti da ponovno igra redovno i uz samopouzdanje. To vrijedi za nekoliko igrača, no on je tu u prvom planu. Trenutno mu sve to jako teško pada - pojasnio je Southgate. 

Problem vidi u tome što Maguire ne igra redovito za svoj klub čiji je nekad bio i kapetan, a sada ne samo da je izgubio traku nego je izgubio i mjesto u udarnoj postavi crvenih vragova. Rezultati pokazuju da United igra ove sezone puno bolje bez njega. U sve tri utakmice u kojima je on bio starter, United je upisao poraze, a u četiri u koje uopće nije zaigrao Manchester je ostvario četiri pobjede.

>> Pogledajte i video: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije