Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP RUKOMETAŠICA

Šoštarić nakon poraza: Žao mi je što je na kraju bila ovakva razlika

Ljubljana: Europsko prvenstvo rukometašica, Norveška - Hrvatska
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
04.11.2022.
u 23:49

Do sredine drugog poluvremena bilo je 24-21 za Norvešku, ali u sljedećih 15 minuta su Norvežanke serijom 8-1 napravile veliku razliku. Sada se okreću utakmicama s Mađarskom i Švicarskom.

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić nakon 23-32 poraza od Norveške na startu Europskog prvenstva u Ljubljani kazao je kako je pad koncentracije kod njegovih igračica u završnici uzrok konačnom uvjerljivom porazu.

- Odigrali smo odličnih 40-45 minuta. Nakon toga su kroz pad koncentracije pali i osnovni principi naše igri. Tu prvenstveno mislim na napad koji je trebao biti duži. Norvežanke su presijecale dodavanja prema našem krunom napadaču i iz protunapada napravile razliku. Žao mi je što je na kraju ovakva razlika jer je utakmica bila prava i dostojno smo se reprezentirali. Od ovog se trenutka pripremamo za Mađarsku i mislim da možemo protiv njih igrati bolje. Obranu možemo napraviti na istom principu, a u napadu moramo biti uporni i dosčjedni i ne iskakati iz osnovnih varijanti - rekao je Šoštarić.

Do sredine drugog poluvremena bilo je 24-21 za Norvešku, ali u sljedećih 15 minuta su Norvežanke serijom 8-1 napravile veliku razliku.

04.11.2022., Arena Stozice, Ljubljana, Slovenija - EHF Europsko prvenstvo rukometasica, skupina A, 1. kolo, Norveska - Hrvatska.Larissa Kalaus Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

S izbornikovom ocjenom slažu se i Stela Posavec te Dora Kalaus.

- Uspjele smo parirati 40-ak minuta, ali u završnici smo pale jer nismo uspjele izdržati njihov ritam. Idemo dalje utakmicu po utakmicu, moramo dobiti one susrete koje nam znače prolaz dalje - rekla je Stela Posavec.

- Prvih 40 minuta smo se držale osnovnih principa, ali onda smo upale u 'crnu rupu' - kratka je bila Dora Kalaus.

Hrvatska će u nedjelju igrati protiv Mađarske, a u utorak protiv Švicarske.

>> VIDEO: Hrvatska senzacija plače pred novinarima nakon povijesne utrke, pogledajte što nam je kazala

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
05:01 05.11.2022.

Kad bi priznali da je bronca bila nevjerojatni i neočekivani uspjeh, da je bila rezultat niza sretnih događaja, bilo bi lakše pratiti ovo prvenstvo. Po ničemu nismo neka sila tu, i bolje da uživamo u utakmicama, neopterećeni rezultatom. Tko normalan je očekivao ponavljanje prošlih uspjeha? Kad su norvežanke digle u višu brzinu, vidjela se naša inferiornost. Ne izgubiš sa točkom razlikom samo tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije