Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robocop protiv Kadestama

Soldić: 'Idem na nokaut, želim da me Amerikanci upoznaju'

MMA borac Roberto Soldić potpisao ugovor za azijsku organizaciju ONE Championship
Foto: Željko Hladika/Pixsell
05.05.2023.
u 08:00

Kao i obično, Roberto će i u ovu borbu ući na svoju standardnu "budnicu". – I ovaj put to će biti Thompsonovi "Geni kameni". Ja sam oduvijek slušao njegove pjesme, a kada idem prema kavezu, volim slušati nešto domoljubno. – rekao je Soldić

U noći s petka na subotu na golemom američkom borilačkom tržištu debitirat će ponajbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić. A debitirat će i promocija ONE Championship, najveća u Aziji, čiji menadžment nije slučajno izabrao Robocopa za svoju američku premijeru.

Čekao sam ovu priliku

A 28-godišnjem Hrvatu iz Viteza odlučili su suprotstaviti švedskog nokautera Zebaztiana Kadestama, bivšeg velteraškog prvaka ONE Championshipa koji se diči nadimkom Bandit. Obojica boraca dosad su u 85 posto slučajeva svoje borbe završavala prekidom.

– ONE nas je upario jer želi dobiti što atraktivniju borbu, a obojica ćemo ići na prekid. Ja volim završiti meč nokautom ili podčinjavanjem i tako obradovati svoje navijače, ali i pružiti publici atrakciju. A volio bih i da Amerikancima pokažemo tko smo – kazao nam je Soldić u telefonskom razgovoru, dva dana prije borbe i "potjere" za Banditom.

– Čekao sam deset godina priliku da nastupim u Americi i konačno dočekao. Neka me upoznaju, neka se čuje za Hrvatsku i Bosnu. Volim uzbuđenje oko sebe, svi u timu uzbuđeni smo zbog mog američkog debija. No, kada se zatvori kavez i kada krenem na protivnika, bit će mi svejedno gdje se borim.

Kao i obično, Roberto će i u ovu borbu ući na svoju standardnu "budnicu". – I ovaj put to će biti Thompsonovi "Geni kameni". Ja sam oduvijek slušao njegove pjesme, a kada idem prema kavezu, volim slušati nešto domoljubno.

Tko je prvi koristio tu pjesmu kao svoj "entrance music"? Hrgović ili Soldić? – Hrgović je prvi krenuo, ipak je on i nešto stariji od mene. No Thompson je moj prijatelj. Poštujem to što je napravio za naš narod.

Uoči borbe s Amerikancem Mansourom u Areni Zagreb Thompson je Hrgoviću pjevao uživo. Čak ga je i dočekao u ringu. – To je bio i dio mog plana, no na koncu se u sklopu promocije KSW nisam borio u Zagrebu. Bio sam s Thompsonom na kavi i tada mi je rekao da će i meni pjevati ako ONE Championship sa svojom priredbom dođe u Arenu Zagreb.

Može li ONE Championship postati konkurentom UFC-u i na američkom tlu? – Vjerujem da može. U ostatku svijeta to već jest, a ako Bog da, bit će i u Americi. A ja sanjarim da dovedemo ONE Championship i u Zagreb. ONE ima jako dobrih boraca, bolje i od mnogih u UFC-u. Uostalom, kada su bivši UFC-ovci prelazili u ONE, gubili su mečeve.

Hoće li u nastavku Soldićeve karijere doći do druge borbe s nepobijeđenim Dagestancem Muradom Ramazanovom? Prva je počela, ali je proglašena nevažećom zbog Ramazanovljeva nesportskog udarca (među prepone). – Ja vjerujem da će se dogoditi uzvrat. Ja se tome nadam. Otvoren sam za sve, no prvo moram pobijediti Kadestama, a to neće biti nimalo lako.

Uz Soldića u Denveru je i njegov tim koji predvodi njegov dugogodišnji menadžer Ivan Dijaković, suvlasnik sad već nadaleko poznatog UFD Gyma iz Düsseldorfa. – Imat ćemo mi i ovdje hrvatskih navijača. Neki su došli iz Europe, a stižu nam i američki Hrvati.

Ovo je sudar stilova

Što MMA fanovi mogu očekivati od ove borbe? To pitanje upućeno je Kadestamu. – Mogu očekivati nasilje. Bit će to sudar stilova. On je dobar boksač, ide naprijed. Snažno udara. Obojica želimo "ubiti". Spreman sam ga dovršiti.

U glavnoj borbi večeri, u dvorani kapaciteta 6500 mjesta, sučelit će se bivši UFC-ovi borci Demetrius Johnson i Adriano Moraes. Bit će ovo njihova treća borba pri čemu su prve dvije završile nokautima, po jedan na svakoj strani.

VIDEO: Bišćan: Osjećaj je lijep, ali znamo gdje se nalazimo i gdje radimo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije