Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJI PUCANJ

Snježana Pejčić iznenadila izjavom nakon nastupa u Tokiju

02.08.2021.
u 20:07

Već je najavila da su joj ovo posljednje Igre, no iznenadila je izjavom nakon nastupa u Tokiju...

Snježana Pejčić (39) završila je svoj nastup na Olimpijskim igrama, i to najboljim plasmanom od tri moguća – desetim mjestom u gađanju MK puškom 3x40 metaka. Već je najavila da su joj ovo posljednje Igre, no iznenadila je izjavom nakon nastupa u Tokiju...

– Ovo mi je bilo posljednje natjecanje u streljaštvu. Bilo je dosta. Veliko mi je olakšanje što je mentalni dio priče, odnosno pritisak i stres gotov. Mogu ponovno disati. Kada pogledam unatrag, zadovoljna sam svojom karijerom. Nemam si što prebaciti – rekla je Snježana koju će svi najviše pamtiti po brončanoj medalji s Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine. Bila je to prva medalja koja je dodijeljena na tim Igrama.

– Da, svi će pamtiti tu medalju. Pamtit ću je i ja, ali samo zato što su to Olimpijske igre. To je natjecanje koje svi prate, oni koji razumiju sport i oni koji sport gledaju samo kad su Igre. Uz tu broncu bilo je još puno dobrih rezultata, možda vrednijih i važnijih nego što su Olimpijske igre – priča Snježana.

U svojoj bogatoj karijeri, osim olimpijske bronce, ima svjetsko srebro i broncu, te čak šest medalja s europskih prvenstava od kojih su najvažnije one zlatne iz Praga 2009. godine. Bila je prva pojedinačno u gađanju zračnom puškom, te je osvojila zlato kao članica ekipe Hrvatske. Prvi put se dokazala na europskom juniorskom prvenstvu 2002. godine kada je u Solunu bila druga. Streljaštvom se bavi od svoje 15. godine i članica je kluba Lokomotiva u Rijeci.

Nastupala je na Igrama u Pekingu, Londonu, Riju i sada u Tokiju. No u Tokiju je na njezinu psihu sigurno utjecalo i loše zdravstveno stanje trenera Čuste koji je u doživio moždani udar nakon jednog od treninga i još uvijek se oporavlja u bolnici. 

>> Pogledajte: Tonči Stipanović osvojio je povijesno srebro za Hrvatsku!

Ključne riječi

Komentara 1

PC
Pacta_Conventa
10:31 03.08.2021.

Ako ima skijasko trcanje s gadanjem , zasto nema atletskog trcanja s gadanjem , recimo 3000 m s preponama i gadanjem ili skok s motkom , pa gadas metu pa onda troskok i pucas po ovima sto trce 100 m , tako sam ja u domovinskom ratu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije