Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADONAČELNIK PORUČIO

Smjenom Kosa Nadzorni odbor preuzima odgovornost za život Hajduka

Ivan Kos
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
23.04.2018.
u 08:22

- Pred nama je kraj sezone u kojem je nakon dugo godina moguće uzeti trofej koji nam pripada. I navijači i Nadzorni odbor i Uprava toga moraju biti i jesu svjesni - poručio je Krstulović Opara

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara je u nedjelju kasno navečer, nakon što je Nadzorni odbor (NO) Hajduka donio odluku o sporazumnom raskidu suradnje s predsjednikom Uprave kluba Ivanom Kosom, ocijenio kako NO time "preuzima odgovornost za život kluba" te je pozvao NO da u primjerenom vremenu raspiše natječaj za novog predsjednika uprave kluba.

- Nadzorni odbor je donio odluku o smjeni i time članovi NO preuzimaju odgovornost za život kluba i rast Hajduka uz što manju destabilizaciju i to tako što će u primjerenom vremenu provesti transparentni natječaj kojim moraju izabrati najboljeg kandidata na mjestu predsjednika uprave Kluba -ističe Krstulović Opara u Pisanoj izjavi.

Po Krstulovićevim riječima, otkad je on gradonačelnik Hajduk posluje stabilno.

- Upravo zbog toga i postignute opće stabilnosti kluba mogli smo realizirati značajno povećanje udjela vlasništva prenošenjem dionica i duga iz portfelja države na Grad Split. S Upravom i Ivanom Kosom sam imao jako dobru suradnju zahvaljujući kojoj su riješeni brojni problemi koje smo baštinili od ranije. Ovo je prva ozbiljna kriza u upravljanju, s kojom naravno da ne mogu biti sretan. Važno je naglasiti da postoji statut kluba za kojega smo se izborili i koji jasno definira odgovornosti i ovlasti i nema tu prostora za lutanje niti za politiziranje - istaknuo je Krstulović Opara i naglasio kako je Hajduk "važniji od svih pojedinačnih taština."

- Pred nama je kraj sezone u kojem je nakon dugo godina moguće uzeti trofej koji nam pripada. I navijači i Nadzorni odbor i Uprava toga moraju biti i jesu svjesni - poručio je Krstulović Opara u povodu najnovijih događanja u Hajduku čiji je većinski vlasnik Grad Split.

Hajduk će u svibnju ove godine u Vinkovcima protiv Dinama igrati u finalu Hrvatskog nogometnog kupa.

Komentara 2

VK
vječni krojf
08:31 23.04.2018.

Ulica smjenila Predsjednika kluba.Bas smijesno.

ZI
zizi10
09:23 23.04.2018.

"trofej koji nam pripada" ?!? po kojem to pravu vama pripada neki trofej?? zato jer ste nesposobni i godinama ništa niste osvojili, onda vam ove godine pripada bar jedan trofej?? smiješni ste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije