Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKE PROMJENE

Službena odluka: U NBA ligi više nema testa na marihuanu, igrači smiju igrati napušeni

Pariz: NBA igra? James Harden okružen policijom jer je netko iz društva pušio marihuanu
Berzane Nasser/ABACA
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.04.2023.
u 18:22

Čak 21 američka savezna država, Distrikt Washington i teritorij Guama u potpunosti su legalizirali rekreacijsku i medicinsku upotrebu marihuane, a prema ESPN-u, upotreba THC-a legalna je u 73.7 posto svih država u kojima se nalaze NBA momčadi

Uprava najpopularnije košarkaške lige na svijetu, NBA lige više neće testirati igrače na marihuanu, javlja The Athletic.

To je odredba uključena u novi kolektivni ugovor NBA lige i Udruge profesionalnih košarkaša, a i liga i sindikat igrača još moraju ratificirati novi višegodišnji ugovor. To će uključivati ​​klauzulu koja će ukloniti marihuanu iz ligaškog programa testiranja droga, a igrači više neće biti kažnjeni za pušenje marihuane ili korištenje THC proizvoda, navodi The Athletic.

 

 

- Određeni detalji bit će dostupni nakon što se finalizira popis uvjeta - stoji na Twitteru udruge igrača NBPA koja zasad nije otkrila detalje ugovora.

Prethodna politika za marihuanu u NBA ligi bila je stroga. Igrač, za kojeg je utvrđeno da je pušio marihuanu, stavljen je u program liječenja i savjetovanja za prvi prekršaj, kažnjen s 25.000 dolara za drugi prekršaj i te mu je zabranjeno igranje pet ligaških utakmica za treći prekršaj.

Čak 21 američka savezna država, Distrikt Washington i teritorij Guama u potpunosti su legalizirali rekreacijsku i medicinsku upotrebu marihuane, a prema ESPN-u, upotreba THC-a legalna je u 73.7 posto svih država u kojima se nalaze NBA momčadi.

Bivši NBA igrači podržali su legalizaciju marihuane, uključujući J.R. Smitha i Ala Harringtona, koji su lobirali za legalizaciju u New Yorku 2019. Harrington je za magazin GQ rekao da 85 posto NBA igrača puši ili koristi neki oblik kanabisa.

Valja dodati da je u posljednje dvije godine devet NBA igrača kažnjeno je zbog korištenja marihuane.

Komentara 2

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
20:02 09.04.2023.

Samo nek puše kanabis, ne samo da će se manje nervirati, nego će im biti svejedno jesu li dobili ili izgubili utakmicu. Sportski duh!

ZA
zagi101
22:43 09.04.2023.

vidio bih onog koji bi uspio zakucati napušen hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije