Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAJE LI ČAČIĆ?

Slovenski trener kojeg se povezuje s Dinamom u subotu je bio u Maksimiru na derbiju

Dinamo je s 3:1 u ludom finišu svladao Hajduk i potvrdio prvo mjesto HT Prve lige
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
23.05.2022.
u 08:01

Riječ je o treneru koji je u dva navrata vodio Maribor i osvojio šest naslova prvaka i četiri Kupa, dvaput je igrao u skupini Europske lige, a 2017. je ušao u skupinu Lige prvaka

Ante Čačić odradio je, i to odlično, posao trenera-vatrogasca. Iskusni bivši izbornik naše reprezentacije došao je u Dinamo da bi vodio plave u posljednjih pet utakmica prvenstva i doveo Dinamo do naslova prvaka. S četiri pobjede protiv neugodnih suparnika (Gorica i Šibenik u gostima te Osijek i Hajduk u Maksimiru) uz remi s Lokomotivom Čačić je na kraju sa sedam bodova prednosti osvojio naslov prvaka te vrlo korektno zahvalio i svojim prethodnicima Damiru Krznaru i Željku Kopiću.

Subotnjim derbijem i slavljem Dinama završila je ta zadaća Ante Čačića i on je sad slobodan. No njegov učinak ne smije se staviti u zapećak kad se bude odlučivalo o tome tko će biti trener Dinama u novoj sezoni i sredinom lipnja plave povesti u pripreme za ključne ljetno-jesenske ispite u europskim kvalifikacijama.

– Ne trebate mene pitati o ostanku, moj je posao završio, ljudi koji vode klub odlučit će kako dalje – kazao je nakon derbija Čačić.

Već se naveliko pisalo da je novi trener sigurno Sergej Jakirović, pa je onda siguran bio i Goran Tomić. Sad se ponovno pojavilo ime Darka Milaniča (54), slovenskog trenera koji je u subotu bio na derbiju u Maksimiru. Riječ je o treneru koji je u dva navrata vodio Maribor i osvojio šest naslova prvaka i četiri Kupa, dvaput je igrao u skupini Europske lige, a 2017. je ušao u skupinu Lige prvaka. U jednoj sezoni vodio je Sturm, pa zatim Leeds u kojem je dobio otkaz nakon samo šest utakmica i nijedne pobjede, u Slovanu je nakon jedne sezone bez trofeja dobio otkaz, kao i nedavno u ciparskom Pafosu.

Dakle, Ante Čačić ima puno veće adute za trenera Dinama od Milaniča ako gazde plavih odluku već nisu donijeli, a to bi se uskoro trebalo i doznati.

>> Pogledajte i video o sukobu Torcide i policije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije