Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubio kompas

Slavnić: Hrvati, pa ja sam vam stvorio Dražena, Kukoča i Rađu

Novosel Slavnić
Jurica Galoic/24sata/PIXSELL
31.05.2013.
u 12:00

Slavnić je Hrvatima poručio da za Kukoča ima vremena, ali je to napravio uz vrlo ružne poruke i neprimjeren rječnik.

Srpska košarkaška legenda Zoran Slavnić (63) pred ulaskom je u Fibinu Kuću slavnih. Slavnić je jedini košarkaš s ovih prostora koji je nominiran u Klasi 2013., a na listi ponovno nema Tonija Kukoča. Nakon što su iz Hrvatske krenula negodovanja zbog Fibine odluke, oglasio se Slavnić i žestoko odgovorio.

Hrvatima je poručio da za Kukoča ima vremena, ali je to napravio uz vrlo ružne poruke i neprimjeren rječnik.

– Toni Kukoč rođen je 1968. godine i mlađi je od mene 19 godina. Pa zašto se plaše da neće ući? Nisu još ušli ni Saša Đorđević i Predrag Danilović koji su njegova generacija, pa što je čudno što nije ušao on? Za hrvatsku sam košarku napravio više nego svi oni zajedno. Pa ja sam napravio Dražena, Rađu, Kukoča, to su moja djeca. Nek pitaju Novosela zašto je mene htio voditi u Kuću slavnih u Springfieldu. Imao je pravo povesti samo dvoje, ali ja nisam mogao jer sam s reprezentacijom nastupao na Europskom prvenstvu u Granadi – rekao je Slavnić za Naše novine, prenosi Press.

Slavnića je nedavno zvao novinar Slavko Cvitković, ali je dobio odbijenicu.

– Rekao sam mu da me više nikada ne zove. Tako sam postupio jer je on na proslavi Oluje sjedio u tenku i u deliriju plakao. Bio sam dva puta u Hrvatskoj nakon rata, Draženova majka me zvala i najnormalnije smo pričali – rekao je Slavnić.

Slavnić je igrao za Zvezdu, Joventut, Partizan i Šibenk, gdje je poslije bio trener i u vatru gurnuo Dražena Petrovića koji je tada bio dječak. Poslije je trenirao Jugoplastiku i još jednom pokazao da ima oko za prepoznavanje mladih talenata. U velikoj igračkoj karijeri osvojio je "triple" – zlato na olimpijskim igrama, europskom i svjetskom prvenstvu. U nominacijama za Fibinu kuću slavnih, uz Slavnića su se našli još Jean-Jacques Conceicao (Angola), Teresa Edwards (SAD), Andrew Gaze (Australia), Paula Gonçalves (Brazil) i David Robinson (SAD).

>> Na Gripama živi 
duh Kukoča, Rađe, Tvrdića, Skansija...

Komentara 1

DH
dalibor.hren
08:25 11.06.2017.

Majmune, koliko si puta i koliko dugo bio u Hrvatskoj za vrijeme rata?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije